Annemarie deelt geen foto's van haar kind op social media en daar vinden mensen wat van

Annemarie deelt geen foto's van haar kind op social media en daar vinden mensen wat van

Al die influencers die hun kind wel laten zien op social media, ik snap er niets van. Jouw kind heeft er toch niet voor gekozen om zichtbaar te zijn? Wat nou als hij straks groot is en foto’s van zichzelf terugvindt? Dat verdwijnt nooit meer.

Geschreven door Annemarie

Al toen ik zwanger was van ons meisje wist ik het zeker: ik ga nooit foto’s van mijn kind delen op social media. Ik ben dan wel geen grote influencer en op mijn Instagram word ik slechts gevolgd door vrienden, familie, bekenden van vroeger en collega’s, maar tóch doe ik het niet. Om de doodsimpele reden dat zij er niet voor gekozen heeft om op mijn social media te verschijnen.

Niet trots op mijn kind?!

En gek genoeg vinden mensen daar wat van. “Wat maakt dat nou uit joh”, “Ben je dan niet trots op je kind?”, “Nu weet niemand dat je moeder bent” - en nog meer van dat soort non-argumenten. Ik vind het totaal kansloos om een foto van je kind te plaatsen. En ja, dan kun je natuurlijk zo’n emoticon voor het hoofdje doen, maar dat vind ik misschien nog wel kanslozer. Plaats het dan gewoon niet?!

Geen zwangerschapsaankondiging via social media

Het is exact dezelfde reden dat ik geen zwangerschapsaankondiging via social media heb gedaan - dat is toch gewoon privé? Ik heb ook de naam van onze dochter nooit gedeeld via social media. Niet dat ik het erg zou vinden als anderen haar naam weten, maar het lijkt me gewoon gek als mensen haar ooit tegenkomen en haar dan herkennen, terwijl zij zelf geen idee heeft.

Lees ook: Alles van je kind delen op social media: yay or nay?

Foto’s zijn privé

Foto’s op internet verdwijnen nooit. Je kunt nog alle posts verwijderen, het verdwijnt niet. En daar wil ik niet aan bijdragen voor mijn kleintje. Als zij straks naar school gaat, misschien wel gaat studeren, dan kunnen die foto’s op de een of andere manier gevonden worden. Dat wil je toch niet?

Privacy van mijn kind voorop

Natuurlijk werden er vroeger ook al foto’s gemaakt, dat weet ik heus wel. En dat is ook leuk! Ik maak zat foto’s van m’n kinderen. Vol trots toon ik ze aan vriendinnen en familie als ze bij me zijn. Maar dat delen op social media? Ik zou niet weten waarom. Ik klink nu misschien heel fel, maar ik denk dat veel ouders te onwetend omgaan met de privacy van hun kinderen. Natuurlijk moet iedereen het uiteindelijk zelf weten, of je nu wel of niet wilt delen en wel of niet een zonnetje voor hun gezicht plaatst, maar ik vraag me gewoon af: waarom?

Beeld: iStock.com