9x ideale sinterklaascadeaus voor kids

9x ideale sinterklaascadeaus voor kids

Door corona is alles dit jaar anders, zo ook het naderende sinterklaasfeest. Geen gezellig drukke intocht en geen pakjesavond met de hele familie of vriendengroep. Maar wat wél kan, is een hele gezellig avond beleven met je gezin. En wat is, naast fijn samenzijn, de absolute succesformule voor een geslaagde pakjesavond met je kids? Let’s be honest. Juist. Een propvolle zak met cadeaus, het liefst eigenlijk twee zakken. Kijk die oogjes dan eens glimmen. Corona of niet, Sint is jullie echt niet vergeten lieverds.

We horen je denken: ik heb helemaal geen budget voor een grote zak vol cadeaus. Laat staan twee. Dat begrijpen we helemaal, maar een gevulde zak cadeaus hoeft niet peperduur te zijn en met wat creativiteit is die zo gevuld. Ook met een kleiner budget kun je een waar pakjesfestijn veroorzaken. Jij bepaalt natuurlijk hoe bont je het wilt maken. Heb je wat inspiratie nodig voor het vullen van de zak met pakjes? We delen hieronder negen tips.

1. Praktische opvulling: van pyjama, vrolijke sokken tot pantoffels

We beginnen meteen even praktisch, want je kunt vast wel bedenken welke spulletjes je kind echt nodig heeft de komende tijd. Een nieuwe pyjama, sokken, muts of sjaal? Ook hier kun je het net zo duur maken als je zelf wilt. Stop deze praktische cadeaus per stuk in een doos en pak vervolgens in. Als je dit voor ieder gezinslid doet, is die zak meteen al flink gevuld met nuttige dingen. High five!

2. Crea bea: de mysterieuze grabbelton

Deze klassieker zorgt voor jong en oud altijd voor spektakel. Regel een grote kartonnen doos, stop vol met kranten en verstop hier bijvoorbeeld de eetbare cadeaus in. Denk aan: chocoladeletters, zakjes pepernoten en een speculaaspop. Pak alles in, laat je kind(eren) vervolgens grabbelen en de cadeaus uitdelen. Succes gegarandeerd!

3. Speelgoedtip: Vrolijke Vriendjes

Zoek je naar speelgoed dat de ontwikkeling van je kind stimuleert én lang interessant blijft? De Vrolijke Vriendjes speelsets van VTech, zoals bijvoorbeeld de Magische Glamper en de 2 en 1 Brandweerwagen, prikkelen de fantasie en bieden veel speelplezier voor kleine avonturiers. Geschikt voor 1-5 jaar.

4. Zoek een boek

Voorlezen behoort bij jullie vast ook tot het dagelijkse ritueel. Trakteer je kids (en jezelf) daarom op een mooi groot prenten- of voorleesboek. Inspiratie nodig? Hier vind je boekentips per leeftijd.

5. Dino’s zijn hot

Retro is hot, zo ook in speelgoedland. De Switch & Go Dino’s veroveren langzaam de harten van vele kleintjes. De dinosaurussen kunnen in no time van gedaanten veranderen. Van dino naar bulldozer, helikopter of terreinwagen. Multifunctioneel en vol technische snufjes. Geschikt vanaf 4 jaar.

6. Toekomstproof: de spaarpot

Dan iets heel anders. Heeft je kleine al een spaarpot? Dan is dit het moment! Kies een passende spaarpot uit en pak die leuk in. Het sparen kan beginnen en is heel leerzaam voor je kind (lees hier hoe je dat aanpakt). Tip: zorg dat de spaarpot aan de onderkant open kan en niet kapot hoeft te gaan als jullie samen de gespaarde centjes willen tellen. Leuk als extraatje: geef er chocolademuntjes bij.

7. Coole en leerzame kindergadget

Vooral voor de iets oudere kinderen is een coole gadget een schot in de roos. Een goed voorbeeld hiervan is de Kidi Smart GlowArt, een gave smartspeaker voor bijdehandjes vanaf 6 jaar. De speaker kan via bluetooth gekoppeld worden aan je smartphone om liedjes mee af te spelen, bezit spraakbesturing (‘Hey Kidi’) en biedt talloze spelletjes, moppen, weetjes en raadsels. Daarnaast neemt de speaker verschillende kleuren licht aan en kun je met de bijgeleverde markers mooie tekeningen maken om hem te versieren.

8. It’s all in de game

Nu er door corona veel niet mag of gesloten is, is het belangrijk dat er voor je kind thuis genoeg te doen is. Geef daarom een leuk en leerzaam (bord)spel cadeau. Je hebt ze in alle soorten en maten, groot en klein en voor elk niveau. Samen regelmatig een spelletje doen versterkt jullie band én stimuleert de ontwikkeling van je kind. Een win-win!

9. Nieuwe speelmaatjes: Sparklings

Is jouw kleintje toe aan een nieuw speelmaatje? Dan bieden de Sparklings uitkomst. Je kunt kiezen uit: Penelope de Pauw, die je met een druk op hun amulet leuke kleuren licht kunt geven aan de oren, kuif en vleugels. Met leuke bijpassende accessoires voor extra speelplezier. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Tip: onderzoek welk speeltype je kind is

Tot slot, het huidige speelgoedaanbod is reuze. Onze tip voor je inkopen gaat doen: kijk goed naar het karakter van je kind en beoordeel wat voor speeltype hij is. Hier onderscheiden we vier types. Kijk wat voor soort speelgoed bij het speeltype van jouw kind past en neem dat mee in je beslissing. Als je dan toch geld spendeert aan nieuw speelgoed, dan wil je natuurlijk wel dat je kind het voor langere tijd leuk blijft vinden. Kind zoet, jij blij.

Veel plezier met geven!

Beeld: iStock.com