9x de lekkerste babyshower hapjes maken

9x de lekkerste babyshower hapjes maken

Babyshowers op locatie zijn vaak inclusief de hapjes en drankjes, maar als ze bij iemand thuis plaatsvinden vragen ze vaak of iedereen een hapje mee wil nemen. In roze of blauw, net wat het geslacht van de baby is. Krijg je direct paniek bij het zien van deze oproep? No worries, ik neem je mee de keuken in om wat leuks én lekkers te maken. Ook als je een keukenprinses met twee linkerhanden bent.

Geschreven door Nadia

1. Cupcakes met toefje

Cupcakes met toefje

Niet meteen schrikken, je hoeft niet aan het bakken te slaan met deze cupcake. De supermarkt verkoopt namelijk kant-en-klare cupcakes. Heb je wel zin om zelf de cupcakes te bakken, gewoon doen!

Wat heb je nodig?

Ik ga er nu even vanuit dat je de cupcakes al klaar hebt. Maak de botercrème klaar, zoals op de verpakking aangegeven staat. Daarna doe je er een druppeltje kleurstof in. In de supermarkt verkopen ze verpakkingen met primaire kleuren, voor een roze toef gebruik je een drupje rode kleurstof. Roer de kleurstof steeds goed door tot je een egale kleur hebt, wil je een lichte roze of blauw maken gebruik je minder, wil je een fellere roze of blauwe toef dan druppel je er wat extra kleurstof in. Let op dat je niet teveel doet, kleurstof werkt snel en je kunt er beter iets bij doen, want eruit halen gaat niet meer haha.

Schep de botercrème in een spuitzak en houd die rechtop boven de cupcake, knijp er dan zachtjes in en maak een draaiende beweging terwijl je de spuitzak iets omhoog trekt. Eindig in het midden en je toefje is klaar! Je kunt nu nog wat versiering zoals sprinkles op de toef doen voor een extra leuk effect.

2. Lange vingers met muisjes

Eén van de bekendste babyshower (of gender reveal) hapjes is wel de lange vinger met blauwe of roze muisjes.

Wat heb je nodig?

 • Lange vingers
 • Gekleurde muisjes
 • Witte chocolade

Als eerst breek je de chocolade in stukken en smelt je die au bain-marie, dus in een pan heet water met daarin een kommetje met de chocolade. Daarna dip je de lange vingers in de chocolade en dip je die direct daarna in een bakje met de muisjes. Leg ze daarna op een bord met bakpapier. Heb je alle lange vingers gedipt? Zet het bord daarna in de koelkast zodat de chocolade weer hard wordt. Klaar!

3. Blauwe donuts

Blauwe donut met hagelslag

Donut zijn super lekker en zijn vaak ook in allerlei kleurtjes te koop. Nog leuker om donuts zelf om te toveren tot een gender reveal hapje!

Wat heb je nodig?

 • Donuts
 • Frosting in blauw of roze
 • Eventueel sprinkles

De frosting is vaak al kant-en-klaar te koop, dus die hoef je alleen even op te warmen zodat het lekker vloeibaar wordt. Smeer alle donuts in met een flinke laag frosting en top af met de leukste sprinkles. Ik vind witte sterretjes altijd erg leuk staan voor een babyshower, maar discodip of zilveren balletjes kan natuurlijk ook. Of mix ze allemaal! Leuk als je ergens een bord kunt halen met stokjes eraan, dan hang je de donuts op. Helemaal insta-proof meteen.

4. Chocolade tablet

Bij de laatste babyshower waar ik was heb ik een chocoladetablet gemaakt. De dame in kwestie was zwanger van een jongen, dus ik koos natuurlijk voor blauw. Ik heb hier ook een filmpje van gemaakt, helemaal makkelijk!

Wat heb je nodig?

 • Pure chocolade
 • Melk chocolade
 • Witte chocolade
 • Muisjes in blauw of roze
 • Versiering in bijpassende kleuren, ik koos blauwe en witte sprinkles en mini marshmallows

Instagram: @knutselicious

Klik op de afbeelding om de video te bekijken. Bron: Instagram/knutselicious

Afhankelijk hoe groot je tablet moet zijn, zoveel chocoladerepen koop je. Je legt de repen naast elkaar, dus zo kun je direct zien hoe groot je tablet wordt. Wissel de kleuren af voor het beste effect. Leg de repen op een bakplaat met bakpapier en laat ze rustig smelten in de oven. Ongeveer 10 minuutjes op 55 graden, zodra het gesmolten is neem je een satéprikker of de achterkant van een koffielepeltje en roer je de chocolade door elkaar in een leuke swirl. Zodra je tevreden bent over het resultaat bestrooi je hem met sprinkles en de muisjes. Druk sommige dingen eventueel even aan en zet de plaat in de koelkast om uit te harden. Breek de chocolade daarna in grove stukken en klaar! Dit is nog lekkerder dan gewone chocolade al zeg ik het zelf.

5. Chocoladezoenen met muisjes

Pinterest: LadyLemonade.nl // Cynthia & Annemieke

Wat heb je nodig?

 • Chocoladezoenen
 • Muisjes in blauw of roze

Om even in de chocolade sfeer te blijven; chocoladezoenen. Smelt de bovenkant kort zodat het kopje van de chocoladezoen zacht wordt, dip hem in de muisjes en zet hem weer rechtop. Je kunt ze daarna nog even in de koelkast zetten zodat het weer helemaal hard wordt.

6. Zandkoekjes met roze suiker

Zandkoekjes met roze suiker

Zandkoekjes zijn de koekjes die ik altijd maak met mijn kleuters, dus dat moet jou dan ook lukken denk ik. Je kunt online een recept opzoeken of een bakmix kopen. Kies een leuk vormpje zoals hartjes of sterretjes, of misschien wel de vorm van een melkflesje?

Wat heb je nodig?

Maak het deeg zoals aangegeven staat op de bakmix en druk de vormjes uit, strooi de gekleurde suiker vervolgens over de koekjes en druk het een beetje aan, stop ze in de oven om af te bakken en tadaaa, je eigen gekleurde koekjes. Misschien kun je ze wel in de letters BABY maken, dat zou echt mega leuk zijn.

7. Doosjes popcorn

Doosjes popcorn

Gaan de zandkoekjes in de fik, smelt de chocolade te snel of ben jij de vriendin die echt nooit ergens tijd voor heeft? Ook voor jou heb ik een babyshower hapje, makkelijk kan niet!

Wat heb je nodig?

 • Blauwe of roze bakjes van karton
 • Popcorn

Vul de bakjes met zoete of zoute popcorn and you’re ready to go. Door vrolijke bakjes te kiezen komt het helemaal goed.

8. Gedipte stroopwafels

Gedipte stroopwafels

Stroopwafels zijn ook in de mini versie te koop, die vind ik ideaal om te toveren tot een vrolijk koekje.

Wat heb je nodig?

 • Een zakje mini stroopwafels (grote mag natuurlijk ook!)
 • Chocopasta
 • Sprinkles of muisjes in roze of blauw

Smeer de stroopwafels voor de helft in met chocopasta en druk die vervolgens in een bordje met sprinkles. Zorg ervoor dat de chocopasta helemaal bedekt is, zodat de chocopasta geen plakkerige boel wordt.

9. Fruitspies

Fruitspies

Heb jij even niet zoveel zin in al die ongezondere zoetigheid? Dan is een fruitspies jouw hapje!

Wat heb je nodig?

 • Satéprikkers
 • Fruit zoals blauwe bessen en blauwe druiven bij een jongen, frambozen en aardbeien bij een meisje.
 • Optioneel: ster- of hartjesvorm

Kies het fruit wat je wilt gebruiken en prik dat aan de satéprikker, tot slot voor een extra leuk effect kun je uit ander fruit zoals een watermeloen nog een hartje of sterretje uitsteken en die op de bovenkant prikken. Lekker om even af te wisselen van alle zoetigheden tijdens een babyshower.

Ik denk dat ik zo wel kan zeggen dat jij je bij de volgende babyshower-uitnodiging geen zorgen meer hoeft te maken als je een hapje mee moet nemen. Veel plezier met het maken én het opeten van al dit lekkers!

Beeld: iStock.com/ozgurcankaya, Mechelle Brooks, nata_vkusidey, Diane Helentjaris, AzmanJaka, cerro_photography, gldburger