7x keihard ontspannen voor moeders en waarom dat nodig is

7x keihard ontspannen voor moeders en waarom dat nodig is

Moeder zijn is een fulltime job. Je draagt 24/7 de verantwoordelijkheid voor een mini-mens, waarvan niemand de gebruiksaanwijzing weet en jij die dus zelf moet uitvogelen. Alleen al dat is een applausje waard, want je flikt het maar mooi. Je balanceert tussen hard werken, zorgen voor je kind en je sociale leven. Tijd voor jezelf? Weinig, veel te weinig. Maar vergeet niet, de boog kan niet altijd gespannen staan. En om te voorkomen dat het lijntje breekt, moet je soms écht even lief zijn voor jezelf. Wie hard werkt, mag ook hard ontspannen. Deze tips helpen je op weg!

Geschreven door Redactie

1. Boek een floatsessie

Heb je wel eens van floaten gehoord? Door het hele land schieten de floatcentra als paddenstoelen uit de grond. En dat is niet voor niets! Als je gaat floaten drijf je, even simpel gezegd, voor ongeveer 45 minuten tot een uur in een warm zout bad. Er zijn hiervoor speciale cabines ontwikkeld die geheel prikkelvrij zijn. Dit maakt dat je tijdens een floatsessie in een heel diepe ontspanning kunt komen. Onderzocht is dat een floatsessie gelijk staat aan een paar uur slaap. Say what?! Dat klinkt ons moeders toch als muziek in de oren. Floaten heeft daarbij ook een therapeutische werking, omdat je even helemaal alleen met jezelf bent en geen prikkels ervaart. Ga het eens proberen. Wij vinden het in ieder geval een tip waard. Een dagje wellness of masssage behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Regel oppas en gaan!

2. Shoppen & shinen

Betrap je jezelf erop dat de kledingkast van je kind meer aandacht krijgt dan die van jou? Plan eens wat tijd in voor een zogenoemde garderobe detox. Van een opgeruimde kast wordt namelijk iedereen gelukkig. Voordeel is dat je meteen ziet wat je allemaal hebt (en wat weg kan). En ja, je mag best wat nieuwe fashion items voor de zomer scoren. Jurkjes, jumpsuites of stoere shorts. Ontdek deze fijne zomercollectie voor mama’s (to be).

3. Lief voor je lijf lingerie

Over fashion gesproken, beloon jezelf ook eens met een nieuw setje lingerie. Want hoe lang is dat geleden? Bij Prénatal vindt je mooie mamaproof lingerie. De collectie biedt een ruime keuze in stijlen, maten en kleuren. Je hebt tenslotte een kleintje op de wereld gezet. Misschien is je cupmaat veranderd en zitten je bh’s niet meer lekker? Ga voor comfort & stijl. Zo dat voelt goed!

4. Geef jezelf een adrenaline boost

Ben jij het type moeder dat van een beetje actie houdt? Bezoek binnenkort eens een adventure hal. Ga ziplinen, klimmen en voel die adrenaline stromen. Je hebt in Nederland tal van leuke plekken, waar je zowel binnen als buiten een avontuurlijke middag kunt beleven. Voel die kick als jij over de zipline zweeft of een klimparcours succesvol hebt afgelegd. Voordeel van een actieve middag? Je hoofd raakt binnen no-time leeg.

5. Het lot een handje helpen

Mei is de maand van … Moederdag. En dat kan je (vinden wij) niet ongestoord voorbij laten gaan. Dus partners letten we ook even op. We omarmen de knutselwerkjes, plakkerige kusjes en kruimels in bed. Maar deze speciale Moederdagcollectie biedt ook veel leuks. App ‘m gewoon naar je partner. Ja, cold turkey. Met een knipoog. Soms moet je het lot een handje helpen. Ha!

Gezin samen gelukkig op Moederdag

6. Bezoek een vreemde stad

Plan een stedentripje! En ja dat kan gewoon in eigen land, want Nederland barst van de leuke steden. Wat dacht je van Leeuwarden, Rotterdam, Maastricht, Deventer of Groningen? Pak de auto of de trein. Doe een stadswandeling, bezoek een museum, ga op culinaire tour of installeer jezelf op een mooi terras met uitzicht. Maak er een date van en neem je partner mee of plan dit tripje met een vriendin. Het voelt haast als vakantie.

7. Plan een cultureel uitje

We hebben wel eens gehoord dat een theatervoorstelling of concert bezoeken hetzelfde effect heeft als een weekendje weg. Grappig hè? Tijdens een voorstelling of concert wordt je een andere wereld in gezogen. En dat heeft direct uitwerking op je mindset. Je bent even helemaal weg en juist dat hebben wij moeders soms echt nodig. Ook op dit moment is er nog van alles te zien in de theaters en concertzalen. Jouw favoriete artiest uitverkocht? Neem eens een kijkje op Ticketswap en wie weet lukt het alsnog. En zijn er in jouw eigen omgeving leuke muziek- of theaterfestivals? Zie je je al staan!? Drankje in de hand en de zon op je gezicht. Je voelt je zo vrij als een vogel en kan er na dit uitje weer helemaal tegenaan.

Dus ga voor jezelf eens na: waar word jij blij van? Ga dat dan doen. Uit liefde voor jezelf en je gezin. Rise, shine & have fun!

Beeld: iStock.com