7 originele vaderdagcadeaus waarmee je gaat scoren

7 originele vaderdagcadeaus waarmee je gaat scoren

Dit jaar gaan we ervoor. We gaan papa flink in het zonnetje zetten op Vaderdag, want dat verdient ‘ie. Al vanaf de eerste minuut waakt hij liefdevol over jullie kind. En oh wat was dat wennen voor hem. Juist voor hem. Vader worden is natuurlijk ook geen kattenpies. De eerste 9 maanden stond hij gedwongen aan de zijlijn en dan ineens staat alles op z’n kop. En nu? Het is net alsof hij nooit anders gedaan heeft. Wat ben je trots op hem. En dat mag hij weten. Om je te helpen daarom 7 originele vaderdagcadeautips, waarmee je kind (en jij) zeker gaat scoren.

1. Persoonlijke armband

Diamonds are a girl’s best friend? Jazeker, maar dat geldt ook allang voor mannen. Wat dacht je van een stoere en toch subtiele heren armband. Het leuke is dat je er initialen in kunt laten graveren. Dat maakt het geheel extra bijzonder en persoonlijk. Perfect voor stoere papa’s met stijl.

Roestvrijstalen heren armband met gravure

Roestvrijstalen heren schakelarmband met gravure

Of op zoek naar een klein en persoonlijk eerste vaderdag cadeau? Dan is een gepersonaliseerde sleutelhanger ook leuk om te geven. Iedere papa heeft een sleutelbos, dus hij zal ’m zeker gebruiken. Zo draagt hij jullie altijd en overal bij zich. Letterlijk. Gaaf toch?

Vaderdag sleutelhanger met gravure

Vaderdag sleutelhanger met gravure

2. Bakkie humor

Is jouw man een echte koffie- of theeleut dan is een zelfontworpen mok een schot in de roos. Geen suffe ‘I love papa’-mok natuurlijk, nee we gaan voor een variant met humor. Zet er bijvoorbeeld een paar gekke selfies op, inclusief die rare foto die hij ooit van jullie kind maakte (en hij zelf echt super grappig vond). Hij zal er hartelijk om moeten lachen. Een egostrelende tekst kan natuurlijk ook of ga juist voor grappige uitspraak die hij ooit deed. Ook geinig: een temperatuurgevoelige mok. Pas als hij er een hete drank in doet, zal hij zien wat erop de mok staat. Vul de mok met zijn favoriete snoep of stop er eventueel nog een klein cadeautje in en klaar is kees.

3. Gadgets

Is jouw vent een echte gadget-man? Dan kan je tegenwoordig je lol op. Zoek online en gij zult vinden. Sommige mannen gaan hier echt heel goed op. Denk aan een 8-in-1 schroevendraaier of een alles-in-1 magische pen. En doet ‘ie graag een biertje met z’n maten? Geef ‘m dan een 4-in-1 flessenopener, waarbij je vier flesjes tegelijk kunt openmaken. Doe daar een magnetische bierboom bij (waar bierdopjes tegenaan blijven plakken) en het geheel is compleet. Heeft hij dit echt nodig? Nee helemaal niet, maar origineel is het wel en de gadget-man maakt graag de blits met nieuwe uitvindingen. Een nieuw hebbedingetje voor in de gereedschapskist scoort ook altijd goed. Vraag eens rond bij zijn vrienden en doe dat cadeau.

4. Bouwpakket

Iedere man heeft een speels kantje. Zie jij papa regelmatig gretig bouwen aan de nieuwe treinbaan van jullie kind of klust hij graag in en om huis? Geef een tof bouwpakket cadeau. Dat kan iets van hout zijn of juist meer in de hoek van technisch Lego. Wees gewaarschuwd je bent hem de komende tijd wel wat vaker kwijt, want dit nieuwe speelgoed kan verslavend werken.

5. Twinning = winning

De één vindt het top, de ander een flop. Wie het top vindt: laat je man twinnen met je kind. Je hebt tegenwoordig leuke, hippe twinnig items. Van stoere petten tot toffe shirts die je ook kunt personaliseren door een naam of jaartal toe te voegen. De keuze is echt reuze, makkelijk online te bestellen en er is in iedere stijl wat te vinden. Kijk ze straks samen eens shinen!

6. Liefde gaat door de maag

Liefde van de man gaat door de maag. Soms is een tastbaar cadeau niet nodig om papa in het zonnetje te zetten. Dus laat dat ontbijtje op bed lekker zitten, maar pak later op de dag lekker uit. Neem ‘m mee naar zijn favoriete lunchtentje of eetcafé. Kook zijn lievelingsgerecht of regel een tafel vol lekkers via zijn favoriete afhaalrestaurant. Je kunt het ook spreiden en samen met je kind een paar waardebonnen knutselen die hij de komende weken mag inzetten, waarbij jij z’n favoriete snacks regelt, z’n favoriete toetje maakt (of haalt) óf zorgt dat zijn favoriete gerecht op tafel komt. Het gevoel van macht én een goedgevulde maag zijn een topcombinatie en een waar cadeautje voor hem. Papa blij, jij blij, kind blij.

7. Samen op pad

Wordt jouw man niet echt warm of koud van cadeautjes? Geef hem dan een onvergetelijke beleving cadeau. Regel tickets voor een tof festival, concert of theatervoorstelling. Regel oppas en ga samen op pad. Geniet van een avondje cabaret, muziek óf dans samen in de zon met een biertje in jullie handen. Er is de komende weken en maanden door heel het land van alles te doen. Favoriete event of artiest uitverkocht? Ticketswap doet wonderen. En het leuke aan dit cadeau: mama is ook lekker een dagje uit.

Fijne Vaderdag!

Beeld: iStock.com