6 redenen om wel met je kind naar een indoor speeltuin te gaan

6 redenen om wel met je kind naar een indoor speeltuin te gaan

Een tijdje terug plaatsten we een blog over waarom je vooral níet naar een indoor speeltuin moet gaan. Maar alle gekheid op een stokje: die dingen zijn wel verdomd makkelijk. Als het buiten pijpenstelen regent, bijvoorbeeld. Of als alle puzzels en spelletjes gedaan zijn, de poppen en barbies al tien keer aan- en uitgekleed zijn en je alle duplohuizen in elkaar gezet en weer afgebroken hebt. Daarom nu: zes redenen om wél naar een indoor speeltuin te gaan.

De indoor speeltuin, het indoor speelparadijs of de ballenbak; het is maar net hoe je het noemt. In iedere stad kun je er wel een (of meerdere) vinden. Veel mensen gruwen bij de gedachte alleen al. Begrijpen we. Maar als je ziet hoe dol je kinderen op die ballenbak zijn… Dan ga je overstag.

1. Net anders dan buiten

De meeste indoor speeltuinen hebben een grote variëteit aan toestellen. Dingen die je niet zo snel tegenkomt in een doorsnee buitenspeeltuin. Denk bijvoorbeeld aan klimmuren, trampolines, ballenbakken en grote glijbanen. Welk kind vindt dat nou niet leuk?!

2. Regenachtige middag bezigheid

In zo’n indoor speeltuin, staan zóveel speeltoestellen. Ongelooflijk. En door die hoeveelheid toestellen kun je er met gemak een paar uurtjes vertoeven. Je programma staat op een regenachtige middag dus al lekker vast. Je kunt zelfs een boekje meenemen, maar of je echt aan lezen toe komt …

3. Overzichtelijk

De binnenspeeltuinen die ik heb bezocht waren allemaal overzichtelijk. Het baby- en peutergedeelte is vaak afgescheiden van het gedeelte waar de oudere kinderen mogen spelen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je kind snel kwijt raakt of dat ‘ie onder een ouder en groter kind terecht komt. Scheelt weer een hartverzakking.

4. Ze slapen na een bezoekje lekker

Je kinderen kunnen al hun energie kwijt. Na een ochtendje of middagje klimmen, klauteren, springen en glijden zijn ze gegarandeerd moe! En dat betekent dat ze héél lekker slapen en jij de avond voor jezelf hebt (voor wat, hoort wat).

5. Workout voor jezelf

Geen tijd om te sporten? Ga naar de indoor speeltuin. Je komt daar namelijk ook aan de nodige beweging toe. Zeker als je kinderen nog iets kleiner zijn en je ze nog een handje moet helpen (of achter ze aan moet rennen omdat ze via de onderkant van de glijbaan naar boven willen gaan).

6. Je bent de liefste moeder

Hoe stom we het ook soms vinden, zij vinden het leuk. En de blije koppies die we zien tijdens een middagje spelen bij een indoor speeltuin zijn goud waard!

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com