6 redenen om niet naar een indoor speeltuin te gaan met je kind

6 redenen om niet naar een indoor speeltuin te gaan met je kind

Naar een indoor speeltuin? Ok├ę, ik ga er soms heen, want ik zie hoeveel plezier mijn kinderen daar hebben. En op van die dagen met druilerige rotweer moet je toch wat. Maar heel eerlijk, eigenlijk kun je het beter vermijden. Ik erger me daar kapot. Daarom voor wie twijfelt, zes redenen waarom je vooral n├şet naar een indoor speeltuin moet gaan.

Geschreven door Marjolein

1. Stinkende voeten en klotsende oksels

Als je ook maar een klein beetje gevoelig bent voor geur, blijf thuis! Kinderen ├ęn ouders lopen er allemaal op hun sokken of blote voeten rond. Dat - in combinatie met de muffige, zweetachtige geur - en het feit dat ik me nauwelijks kan voorstellen dat er dagelijks een dweil door al die springkussens en ballen gaat, maakt dat het waarschijnlijk niet heel erg hygi├źnisch is.

2. Geen rust voor mama

Als je denkt dat je lekker rustig aan de kant een boekje kunt lezen, kom je van een koude kermis thuis. Bij de meeste toestellen heeft je peuter of kleuter echt wel hulp nodig. Daar ga je dan! Met gevaar voor eigen leven kruipen door die smalle gangetjes - niet gebouwd voor een volwassen lijf. Geheid dat je halverwege ergens vast komt te zitten. Errug fijn!

3. Hallo hoofdpijn

Een speelparadijs? Noem het gerust een gilparadijs. Ik heb er nog nooit een kind gezien (inclusief die van mezelf) dat er rustig en stilletjes aan het springen of klimmen was. Stuk voor stuk zijn ze oorverdovend aan het krijsen en briezen. Je eigen kind die je om hulp vraagt? Door het aanhoudende geschreeuw in een veel te kleine ruimte met slechte akoestiek hoor je het ├ęcht niet. Om er koppijn van te krijgen.

4. Irritante ettertjes

De meeste speelparadijzen hebben een aparte baby- en peuterhoek voor kinderen tot 4 jaar. Maar er zijn altijd van die vervelende ettertjes - ouder dan 4 jaar - die zich helemaal niks van die kleintjes aantrekken. Kussens die rakelings naast je baby terecht komen. En ouders die ernaar kijken en niet ingrijpen. En oh wee als je daar dan wat van zegt.

5. Suiker everywhere

Snoepautomaten, limonadekannen, chips, patat … Overal zie je alleen maar ongezonde troep op tafeltjes staan. Het levert alleen maar kinderen op die om de 10 minuten vragen of ze alsjeblieft n├│g een snoepje, chipje of patatje mogen.

6. Verhitte discussis met vurige types

Indoorspeeltuinen trekken grappig genoeg een (hoe zal ik het netjes zeggen) ‘vurig’ publiek aan. Pas maar op dat je kind niet per ongeluk tegen een ander kind aanbotst, geheid dat je een boze blik van een moeder krijgt. Of erger ÔÇŽ

Lees ook: Binnen spelen met peuters: 8x originele speeltips

Beeld: iStock.com