5 kinderleugens die iedere moeder te horen krijgt

5 kinderleugens die iedere moeder te horen krijgt

Als je dacht dat kinderlogica hilarisch was, wacht dan maar tot je te maken hebt met ā€˜kinderleugensā€™. Die zijn minstens net zo grappig, want wat weten die kleine draken goed waar ze mee bezig zijn.

Geschreven door Liza

Ik heb twee kinderen. Mijn dochter ’liegt’ over het algemeen nooit, omdat ze het simpel niet kan. Haar gegiechel en de kuiltjes in haar wangen verraden haar binnen no-time. Mijn vierjarige zoon daarentegen is nu al een echte entertainer. Hij is op een leeftijd waarin hij weet dat hij een leugentje moet gebruiken om zichzelf in te dekken, maar hij heeft absoluut geen idee hoe hij dit aan moet pakken. Dit zorgt voor super grappige situaties die meestal zo verlopen:

“Wat ben je aan het doen?”
“Ik verstop dit voor jou. Je kunt het niet zien, toch? "
“Laat me zien wat je gedaan hebt.”
“Mama, doe gewoon de was,” zegt hij heel nonchalant.

Je snapt vast dat ik er dan zo bij sta:

Ik heb dit gezicht heel vaak getrokken afgelopen jaar (en van binnen zachtjes grinnikend). Ik heb de vijf meest voorkomende ’leugens’ van mijn kind op een rij gezet. En, probeer dan nog maar eens je gezicht in de plooi te houden. ;)

1. Ik ben niet moe

Oh nee, natuurlijk niet. Je hebt het afgelopen uur alleen maar schreeuwend en huilend door de kamer gelopen, terwijl je om de vijf seconden in je ogen wrijft. Wat dacht ik? Ik moet in de war zijn geweest nadat ik dacht dat je zo gedroeg, omdat je moe was. Mijn fout.

2. Ik heb geen honger

Zelfs als je op dit moment geen honger hebt, weet ik dat je over ongeveer vijf seconden wel honger zal hebben, nadat ik alles weer in de voorraadkast heb teruggezet, of naar de badkamer ben gegaan, of een leuke poging doe om de was weg te werken. Dan zul je mij meteen vertellen hoeveel trek je hebt en dat je onmiddellijk eten nodig hebt. Het zal voor ons allemaal makkelijker zijn als je gewoon om eten vraagt terwijl ik in de keuken ben.

3. Ik hoef niet naar de wc

Niemand die niet hoeft te plassen heeft zijn hand op de plek waar jij die nu hebt … tenminste niemand van jouw leeftijd. Vertrouw me: alles zal nog hetzelfde zijn als je terugkomt. Je zult niks missen. Dus ga nu maar gewoon.

4. Ik weet echt niet waarom ze huilt

Oh, natuurlijk niet. Hoe kon je weten waarom je jongere zusje zo huilt? Ik bedoel, hoe kon je weten of het iets te maken heeft met dat speeltje in jouw handen, waarmee zij ongeveer een minuut geleden nog speelde.

5. Papa zei dat het mocht

Papa is niet thuis en er is geen manier geweest om dit aan hem te vragen, want jij weet nog niet eens hoe je belt of een telefoon opneemt. En zelfs als papa thuis was, had hij je op geen enkele manier toestemming gegeven om op het televisiescherm te schilderen.

Beeld: iStock.com