4 hilarische moederdagblunders

4 hilarische moederdagblunders

Moederdag is het moment om alle moeders in het zonnetje te zetten en te laten zien hoeveel we van ze houden. Maar soms kan iets met de beste bedoelingen toch verkeerd uitpakken en leiden tot hilarische blunders. Vier moeders delen vier grappige blunders op Moederdag. Van bevroren cadeaus tot mislukte ontbijtjes op bed. Lees snel verder en lach mee.

Geschreven door Redactie

Totaal vergeten

Sarah: “De ochtend van Moederdag begint niet zoals verwacht… Ik ben 7 maanden geleden moeder geworden, dus dit jaar is het mijn allereerste Moederdag. In plaats van een ontbijt op bed en cadeautjes van mijn man en dochter, word ik wakker met een lege maag en geen enkel teken van mijn man. Eerst blijf ik nog even liggen, omdat ik beneden wat keukengeluiden hoor. Nadat ik een uur later alleen nog de tv hoor, besef ik dat hij is vergeten dat het Moederdag is. Een beetje teleurgesteld ga ik naar beneden en hoop dat hij misschien iets anders bedacht heeft.

Hoe later het wordt, nog steeds geen teken van een Moederdag-gebaar. Als ik zeg dat ik even op de koffie ga bij mijn moeder ’voor Moederdag’ zie ik de schrik op zijn gezicht. Maar hij zegt niets. Als ik later die dag thuis kom staat er een bord met slagroomsoesjes op tafel met hartjesconfetti erom. Ik word helemaal blij en denk ‘gelukkig, toch nog iets leuks’, maar als ik een slagroomsoesje wil eten breekt bijna mijn tand af! Echt ellende. De soesjes kwamen uit de diepvries, omdat alles al uitverkocht was en hij ze pas net gehaald had. Ik probeerde mijn teleurstelling echt te verbergen, maar ik hoop dat hij volgend jaar wat eerder aan Moederdag denkt.”

Bevroren knutselwerk

Denise: “Onze dochter zit sinds dit jaar in de kleuterklas en ze hebben op school iets geknutseld voor Moederdag. Op vrijdag mag het mee naar huis, in een zakje, zodat ik het niet kan zien. Juf heeft tegen Lize gezegd dat het thuis goed verstopt moet worden tot het Moederdag is. Terwijl ik de was aan het ophangen ben op het balkon zou Lize haar cadeau verstoppen. Heel trots komt ze terug, want ze heeft het ‘echt mega-super-top-goed’ verstopt. Als ik later die middag vlees voor het avondeten uit de vriezer wil halen zie ik iets in de lade eronder wat ik niet kan plaatsen, het is rood met blauw. Ik open de lade en zie daar een ingepakt knutselwerkje liggen. Direct moet ik zo hard lachen dat Lize aan komt rennen waarom ik zo lach. Teleurgesteld ziet ze dat ik haar cadeau heb gevonden. Gelukkig kon het knutselwerkje tegen de kou, en heeft ze het nu snel op een andere ‘mega-super-top-goed’-verstopplek gelegd. Veilig onder haar bed.”

Lees ook: 6 manieren op knutselwerkjes te bewaren

Houtskool croissant, een nieuwe delicatesse

Demi: “Het is Moederdag en mijn kinderen van 7 en 11 staan vroeg op om een ontbijtje te maken voor mij. Ik had de afbakcroissants eigenlijk gekocht om zelf een gezellig ontbijtje te maken, omdat mijn man op zee werkt en niet thuis is. Als ik de kinderen in de badkamer hoor smoezen over een ontbijtje maken, besluit ik te doen alsof ik nog slaap. Ze zijn vastbesloten mij te verwennen met een lekker ontbijt op bed. Het resultaat? Verbrande croissants die meer op houtskool lijken dan op een lekker ontbijt. Maar ach, het gaat om het gebaar en de intentie was goed. Dus geef ik mijn kinderen een dikke knuffel. Na een beleefd hapje proeven, besluit ik de croissants weg te gooien en samen verse croissants te halen bij de bakker. Later smullen we met z’n drietjes heerlijk in het park. Eind goed, al goed!”

Romantisch diner (ahum)

Anne: “Mijn vriend is er eentje die alles weet: verjaardagen, jubilea en zelfs afspraken bij het consultatiebureau en ook Moederdag vergeet hij nooit. Daarom maak ik mij ook nooit zorgen of er iets voor mij geregeld is. De laatste Moederdag heeft hij gezegd dat ik om 17.15 klaar moet staan en dat ik mooie kleding aan moet doen. Hij zorgt dat Mats, onze zoon, er mooi uit ziet. Ik wist toen al dat we lekker uit eten zouden gaan, dus ik dofte mij heerlijk op en stond stipt 17.15 klaar.

We reden naar één van mijn favoriete restaurants en het was super druk toen we daar aankwamen, het is een geliefde plek hier in de stad. Terwijl ik mijn jas vast uittrek zie ik mijn vriend heel moeilijk kijken, hij is vergeten te reserveren en er is echt geen plek meer. We balen, maar besluiten dat we ergens anders gaan eten, hij pleegt een paar telefoontjes en komt terug dat alles vol zit en anders pas later op de avond en dat is te laat voor Mats. Dus we eindigen in de McDonalds, tot enthousiasme van onze zoon, maar dat maakte dat ik op Moederdag compleet overdressed half koude, kleffe patatjes zit te eten. We hebben in ieder geval weer een grappig verhaal te vertellen op verjaardagen, maar hopelijk gaat het volgend jaar wel goed hahaha.”

Beeld: iStock.com