12 briljante zomerhacks voor ouders

12 briljante zomerhacks voor ouders

Wat als er dingen zijn die je leven als ouder nét wat makkelijker maken? Dat wil je toch weten? Nou, geen zorgen, je hoeft je niet in het zweet te werken! Ik heb een aantal verfrissende zomerhacks voor je verzameld, zodat jij deze zomer lekker relaxed door kunt komen.

Geschreven door Nadia

1. Zonnebrand met make-up kwast

Mijn kinderen vonden insmeren nooit leuk toen ze kleiner waren. Tot ik het met een grote make-up kwast ging doen. Toen werd het een leuk spelletje waarbij ik ze helemaal mocht ‘verven’.

strandtas-speelgoed-momhack

2. Strandspeelgoed in nettasje

Doe na afloop al het strandspeelgoed in een nettasje, even flink schudden en je bent het meeste van het zand en water al kwijt.

3. Talkpoeder om zand af te vegen

Ken je dat? Ze komen met natte voetjes uit het water, maar direct zitten ze onder het zand. En met een handdoek kan je het zand toch ook nooit helemaal lekker wegvegen. Wij hebben de oplossing! Strooi wat talkpoeder over de natte, zanderige voeten en benen van je kind. Zo kun je het zand eenvoudig wegvegen. Voelt ook fijner voor de huid van je kleine.

cupcakevormpje-ijsje-momhack

4. Cupcakevormpje tegen plakhandjes

Lekker zo’n ijsje, maar dat geklieder als het snel smelt is minder. Om plakhandjes en vlekken in kleding te voorkomen, kun je een cupcakevormpje op het ijsstokje schuiven. Ideaal!

Lees ook: 7 heerlijke ijsjes die je zelf kunt maken voor je kind

drinken-zonder-vliegen-momhack

5. Cupcakevormpje om rietje

Multifunctioneel die cupcakevormpjes! De limonade van je kinderen is ook voor vliegen, bijen en wespen erg aantrekkelijk. Door een cupcakevormpje ondersteboven over het rietje te doen dek je de bovenkant van de beker af. Voilá! Rustig drinken zonder beestjes.

6. Zonnebrand in lege deoroller

Heb je nog een deodorant roller die bijna leeg is? Nog even doorrollen, want daarna kan je hem schoonmaken en vullen met zonnebrand. Dan vinden je kinderen insmeren een stuk minder erg.

7. Waterpret

Je hebt twee dingen nodig, makkelijker kan bijna niet! Neem een lege fles en prik hier gaatjes in, maak de tuinslag vervolgens vast op de mond van de fles. Zodra je het water aanzet loopt de fles vol en krijg je een geweldige sproeier. Heerlijk om doorheen te rennen en af te koelen. Leg de fles in het badje en dan loopt die ook meteen vol.

Lees ook: 7x verkoelende waterspelletjes

ijsjes-thermofles-momhack

8. IJsjes mee

Een middag naar de speeltuin of kinderboerderij is super leuk, maar nog leuker als jij halverwege lekkere ijsjes uit je tas tevoorschijn tovert. Knip ze thuis wel vast open en kies voor de smalle ijsjes. Die passen namelijk met meerdere in een thermosfles! En het is ook nog eens beter voor je portemonnee. Het leven met kinderen is al duur genoeg!

9. Opblaasbaar badje mee naar strand

Huh? Er is toch water zat op het strand? Klopt! Maar als je zelf lekker even bij je plek wilt zitten kan je kleinste toch lekker naast je laten spelen met water. En een stuk veiliger dan aan de rand van de zee. Ook kan je het als soort box gebruiken voor de baby, dan zit die niet meteen helemaal onder het zand als ze van de handdoek afkruipen. Zorg wel voor een parasol boven het badje, anders wordt het plastic natuurlijk veel te heet voor je kleintje.

10. Zandvrij picknickkleed

Neem een oude matrashoes mee naar het strand. Leg het hoeslaken ondersteboven en leg schoenen of je tas in hoeken zodat ze overeind blijven staan. Dit houdt het zand buiten en biedt een schoon oppervlak om op te zitten. Ook handig als alternatieve box voor de allerkleinsten van de familie.

waardevolle-luier

11. Luier voor waardevolle spullen

Dit is toch altijd een dingetje, waar laat je je waardevolle spullen als je met z’n allen het water in gaat? Een handtas is makkelijk gestolen en je ontkomt er toch vaak niet aan om je portemonnee, telefoon en sleutels bij je te hebben. Neem gewoon een luier mee om op het strand je waardevolle spullen in te bewaren! Een schone luier waar je alles in wikkelt, want wie pakt er nou zomaar een luier op? Niemand! (Behalve als er schoonmakers op het strand lopen, dan ruimen ze misschien de luier ook op. Leg hem dan ook in een tas.)

Is je kind al uit de luiers en heb je ook geen left-over meer liggen? Dan werkt een lege Pringles-bus ook prima.

12. Ziplockzakjes voor kleding

Soms ontkom je er niet aan dat je kind halverwege een uitstapje van kleding moet wisselen. omdat ze vies zijn. Neem een schoon zetje mee in een ziplockzakje, dan blijft het nieuwe setje schoon en droog. Ook kun je de vieze/natte kleding daarna ook makkelijk meenemen zonder dat andere dingen in de tas vies worden.

Met deze zomerhacks kom jij de zomer wel door!

Beeld: iStock.com/Pekic