11x het allerleukste aan moeder zijn volgens jullie

11x het allerleukste aan moeder zijn volgens jullie

Moeder zijn: het is het mooiste wat er is. Toch? Maar wát maakt dat je het zo fantastisch vindt? WIJ vroeg jullie via Instagram naar jullie mooiste momenten als moeder. En daar kwamen héél veel reacties op. We selecteerden de elf mooiste. Check ze hieronder!

11x het allerleukste aan moeder zijn volgens jullie

 • De onvoorwaardelijke liefde
  Met stip op nummer één: de onvoorwaardelijke liefde. Van jou naar je kind, maar ook van je kind naar jou. Dat ‘ie zo klein en afhankelijk is, opgroeit en ‘mama’ leert zeggen … Smelt!

 • Je kind gelukkig zien
  Als je kind ongelukkig is, ben je dat als moeder ook. Het is een soort onbreekbare band. En je kind gelukkig zien, dat maakt jou dan ook weer de meest gelukkige mens op aarde. Prachtig, toch?

 • Als je kind naar je lacht
  Wat hebben we hier aan toe te voegen? Als je kleine naar je lacht, dan vervalt de hele wereld om je heen en zie je alleen die prachtige lach van het mooiste kind op aarde (want dat is de jouwe).

 • Kusjes en knuffels
  We kunnen er niet genoeg van krijgen: de (natte, snotterige) kusjes en (met plakhandjes) knuffels van je kind. Heerlijk!

 • ’s Ochtends wakker worden met je kind
  Met de nadruk op ’s ochtends: het is wel zo fijn als ze een nacht doorslapen. Maar dan ’s ochtends die kleine oogjes, dat slaperige gezichtje, die geur van een nacht in bed. En als ze dan ook nog naar je glimlachen, kan je dag sowieso niet meer kapot.

 • De veiligheid die jij kan bieden
  Het is een hele verantwoordelijkheid, kinderen hebben. Als je dan het gevoel hebt dat ze zich bij jou veilig voelen, weet je zeker dat je het goed doet.

 • Dat je jezelf terugziet en hoort
  Soms ietwat confronterend (oké, we mogen écht niet meer vloeken, hij neemt alles over), maar ook hilarisch. Dat je ziet dat je kind(eren) dingen van jou overnemen.

 • Schaamteloos Disney-films kunnen kijken
  Moet altijd kunnen, maar met kinderen heb je een extra goed excuus om die Disney-film voor de tweede (of tweehonderdste) keer aan te zetten.

 • De wereld door zijn ogen zien
  Als je ziet dat je kleine zich ontwikkeld tot mensje en de wereld ontdekt, hoe mooi? Dingen die voor ons heel normaal zijn, zijn voor dat voor onze kinderen (nog) niet. En daar kunnen wij soms nog best wat van leren.

 • Shoppen voor de baby!
  Sluiten we ons hélemaal bij aan (ook voor jezelf kijken, he;-)).

 • Als ze slapen en ik thee drink #lovethem
  Tja, soms heb je als moeder nou eenmaal ook een momentje (of drie koppen thee) voor jezelf nodig. Lekker doen!

Lees ook: Mama, stop toch eens met oordelen over andere moeders!

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Volg WIJ op Instagram: Voor leuke quotes, interessante artikelen, handige tips en grappige reels.

Beeld: iStock.com