De bevallingssoap: Mijn droombevalling

De bevallingssoap: Mijn droombevalling

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Tijdens de controle bij de verloskundige blijkt ons kind ineens erg snel te groeien. Ik ben inmiddels al 40 weken zwanger. Omdat we graag thuis willen bevallen wordt er voorgesteld om mijn vliezen door te prikken. Prima! Zo gezegd, zo gedaan. "

Naar de wc of weeën?

“De volgende ochtend komt om 10.45 uur de verloskundige langs. Ze doet haar controles en het blijkt dat ik al vier centimeter ontsluiting heb. Ze prikt mijn vliezen door en vertelt dat het, ondanks dat ik al vier centimeter ontsluiting heb, nog lang kan duren.

De verloskundige gaat weer weg om visites te rijden en geeft mijn man verdere instructies over het timen. Al snel krijg ik het gevoel dat ik naar de wc moet, maar nadat ik een paar keer de wc op en afgestapt ben en er niks komt, krijg ik rond 12.00 uur door dat het dan toch de weeën moeten zijn.”

Niet zoals in het boekje eerst staat

“We willen de tijd tussen de weeën bijhouden. Maar de tijden tussen de weeën zijn heel kort en niet zoals in het boekje staat. Dus ga ik maar onder de douche staan om de pijn te verlichten. De verloskundige is nog maar een uur weg, het kan toch niet zo zijn dat de bevalling al begonnen is!? Onder de douche lijkt het gevoel dat je continue naar de wc moet erger te worden …

Het is inmiddels 12.45 uur en mijn man belt de verloskundige. Ik moet op bed gaan liggen en mijn man moet de kraamzorg inschakelen. Om 13.00 uur komt de verloskundige tegelijkertijd met de kraamzorg binnen. De kraamzorg is nog in opleiding en voor haar (en ons) is dit de eerste bevalling.”

Snel en soepel

“Terwijl de andere kraamverzorgster nog onderweg is bereiden ze alles voor onder begeleiding van de kraamzorg. Als alles klaar is doet de verloskundige haar onderzoeken. Ze kijkt naar mijn ontsluiting en ik heb al negen centimeter ontsluiting! Inmiddels is het 13.45 uur en komt ook de andere kraamzorg aan. Tussen de pers weeën door stelt ze zich aan ons voor. Kort daarna heb ik tien centimeter ontsluiting en mag ik gelijk beginnen met persen.

Om 14:07 uur wordt onze gezonde dochter geboren. Vijftien minuten later wordt ook de placenta geboren en heb ik gelukkig geen last meer van naweeën. De bevalling is heel snel en soepel verlopen. Van het breken van de vliezen, tot de geboorte van onze dochter. De bevalling heeft maar drie uur geduurd. Ik heb de beste kraamhulp gehad die je je maar kan wensen. Het was een droombevalling!”

Deel je verhaal

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Beeld: iStock.com