Bevallingsverhaal: 'Wéér geen badbevalling'

Bevallingsverhaal: 'Wéér geen badbevalling'

Ik beleef een hele fijne tweede zwangerschap, zonder problemen. Bij de eerste en deze tweede keer ben ik maar vier á vijf kilo aangekomen en heb ik alleen last van lichte zwangerschapskwaaltjes. Ik wil heel graag een badbevalling thuis. Bij mijn eerste bevalling hadden we in de slaapkamer mijn bevalbad al helemaal klaarstaan, maar wilde mijn kleine meid Alyaduâ maar niet komen. Op het laatste moment, met 41+2 weken, moest ik toch ingeleid worden in het ziekenhuis, omdat het vruchtwater (bijna) op was. Helaas heb ik toen dus geen badbevalling kunnen ervaren. Deze tweede keer zie ik als nieuwe kans!

Geschreven door Sumeyye Hakan Seven

40 weken, de bevalling begint!

Ook nu staat mijn bevalbad vanaf week 37 al klaar om gebruikt te worden. Mijn meisje doet er niet zo lang over als haar zus. Ik ben precies 40 weken zwanger als in ik de avond iets van lichte ‘ongesteldheid krampjes’ begin te voelen. Op dat moment zitten we heel gezellig bij ons in de tuin met mijn ouders, broers en neefjes. Midden in de nacht (40+1) begin ik de eerste echte weeën te voelen. Mijn man en moeder zijn er vanaf het begin bij. Ik gebruik een bal om zittend de weeën op te vangen en vervolgens zit ik 2,5 uur in het bevalbad om de volgende weeën op te vangen. Na zeven centimeter ontsluiting moet ik een keuze maken; bevallen in het bevalbad of niet?

Kiezen: in of uit bad?

Wanneer de weeën nog niet zo heftig zijn vind ik het heerlijk om in lekker warm water te liggen/zitten, maar als het einde bijna in zicht is kan ik tot mijn verbazing niet mijn positie in het bevalbad vinden. Ik probeer verschillende houdingen, maar ik heb geen goede grip … Snel ga ik er toch uit en als ik op mijn bed lig beginnen mijn persweeën. Mijn verloskundige weet dat ik héél graag in water mijn baby wilde baren dus vraagt ze het nog één keer: “Weet je het zeker Sumeyye?’ Als je wilt kan ik je begeleiden naar het bevalbad, maar voel je zeker niet verplicht om dit te doen!”

“Nee”, schreeuw ik uit. Ik wil gewoon doorgaan met op bed liggend te persen … Dit is mijn bewuste keuze geweest waar ik totaal geen spijt van heb. Vaak gaan dingen toch anders dan gepland is, vooral als je lichaam zo een grote inspanning meemaakt. Voor mij was dit het beste keuze, iets wat op dat moment het fijnst aanvoelde. Ik ben super blij dat ik 2,5 uur in het bad heel ontspannen de weeën heb mogen opvangen.

Daar is ze, Ayza Meva

Daar is ze dan! Op donderdag 22-06-2023 om 09.51 is ons tweede wonder Ayza Meva geboren.

Het moment dat ze wordt aangelegd en ik voor het eerst oog in oog kom met Ayza Meva is het mooiste wat mij voor de tweede keer overkomt. Dit keer met een grote trotse zus (2,5) aan mijn ene zijde en aan de andere kant mijn tweede dochtertje waar we negen maanden vol spanning naar uitkeken.

Godzijdank!

Ayza Meva met haar trotse zus