21 hilarische uitspraken tijdens de bevalling

21 hilarische uitspraken tijdens de bevalling

In the heat of the moment kraam je tijdens je bevalling soms gekke dingen uit. Heb je meteen een hilarische anekdote voor je kraambezoek in the pocket!

1. STTTT!

“Snelle bevalling, ik moest persweeën wegpuffen terwijl ik mijn man de opdracht gaf de kraamzorg te bellen. Toen de volgende perswee zich aandiende, deed hij de uitspraak: ‘Kun je even stil zijn, ik ben aan het bellen.’”

2. Haartrekken

“Het hoofdje van mijn dochtertje wilde niet blijven staan. Toen het voor de zoveelste keer terugtrok, vroeg ik de verloskundige of ze niet even aan haar haren kon trekken zodat ze er eindelijk uitkwam.”

3. Krijsen

“Toen mijn weeën begonnen, zei ik lachend tegen de vader van mijn kind: ‘Ik snap niet waarom vrouwen altijd moeten gillen tijdens de weeën, dit valt best mee’. Toen ik bijna volledige ontsluiting had, riep ik: ‘Oké, ik neem mijn woorden terug!’”

4. Fijne pijn

“Vol in de weeën, puffen en kreunen, tranen over mijn wangen. Op dat moment zegt manlief: ‘Kom op hè, pijn is fijn.’ You say whaaaaaaaat!!”

5. Blauwe muisjes

“‘Het is een jongen’, antwoordde ik op de vraag van de verloskundige of ik kon zien welk geslacht mijn dochter heeft.”

6. Hoofdje

“Tijdens het persen kwam het hoofdje van mijn zoon steeds een stukje meer tevoorschijn. Ik voelde een enorme druk, waarop ik reageerde met: ‘Houd alsjeblieft een doekje tussen mijn billen, mijn endeldarm komt zo naar buiten.’”

7. Trippen

“Vol aan de space door de morfine waarschuwde ik mijn man tijdens het opvangen van de weeën: ‘Pas op de stoeptegels, want het gras is nat!’ Eh …”

8. Goede poep

“Tijdens de bevalling van mijn zoon riep ik tegen mijn man: ‘Oh nee, ik voel dat ik moet poepen.’ Waarop hij zei: ‘Poep maar schat, dit is goeie poep!’ Had ik dus persweeën!”

9. Complimentje

“Ik kreeg van de verloskundige te horen dat ik goed bezig was. Waarop ik mij omdraaide naar mijn man en heel boos riep: ‘En jij niet!’”

10. Wens

“Ik zat naast het bed weeën op te vangen, vlak voor de persweeën startten. Toen vroeg de verloskundige wat ik wilde, waarop ik bitste: ‘Dat dat kind eruit komt natuurlijk!’”

11. Kereltje

“Tijdens de thuisbevalling van onze tweede dochter, verzocht ik mijn man die net de kamer uit wilde lopen naar onze oudste: ‘Hallo kereltje, hier komen!’ ‘Nou mevrouw’, reageerde de verloskundige, ‘het is een meisje!’”

12. Diner voor 2

“De voedingsassistente kwam de kamer binnen met de vraag wat we wilden eten. Ik zat midden in een weeënstorm en moest zelfs af en toe overgeven. Je begrijpt, haar vraag viel niet in goede aarde bij mij. Ik heb haar op een niet al te vriendelijke manier gevraagd om de kamer te verlaten. Waarop ze aan mijn man vroeg: ‘En u meneer, wat wilt u eten?’. Ik snauwde: ‘Hij hoeft ook niets!’. Naderhand heb ik mijn excuses gemaakt, ik schaamde me kapot voor deze vertoning. Mijn vriend heeft trouwens zijn maaltijd achter het gordijntje, uit mijn zicht, gegeten.”

13. Beneden dicht

“Toen het hoofdje er bijna uit kwam, deed ik mijn benen dicht en riep stellig: ‘Ik wil niet meer!’”

14. Gatsie!

“Ik riep alleen maar ‘IIEEWW!!!’, nadat ik had toegestemd om even aan haar hoofdje te voelen terwijl ik nog aan het bevallen was.”

15. Ongeloof

“‘Is die baby wel van mij?’, vroeg ik toen mijn dochter na de keizersnede boven het groene doek werd gehouden.”

16. Geen vierde

“‘Als je een vierde wil, dan zoek je maar een ander want ik doe het niet meer’, verwenste ik mijn man tijdens de persweeën.

17. Bos haar

“De gynaecoloog keek down under en zei ineens ‘Jemig! Wat een bos haar.’ Ik verschoot van kleur, dacht dat ik het netjes had bijgehouden. Dus ik zeg: ‘Sorry?’, waarop hij reageerde: ‘Wat heeft de kleine een enorme bos haar’. Ik stikte bijna van het lachen!”

18. Over en uit

“Tijdens de weeënstorm trok ik mijn man aan zijn oren en beet ‘m toe: ‘Bekijk het maar, ik stop ermee. Ik ben er helemaal klaar mee!’. Mijn man probeerde me te sussen, maar ik gaf hem de volle laag. Drie persweeën later was onze dochter er.”

19. Big boy

“‘s Ochtends was ik ingeleid en ik had de hele dag flinke weeën. Toen bleek dat ons kind echt te groot was en er niet uit kon. Spoedkeizersnede. We konden meekijken. Toen ze hem uit mijn buik haalden, gilde ik ‘Wat issie groot!’ Waarop mijn man zegt: ‘Ja, we zitten hier niet voor niks hè.’”

20. Dialect

“Nog ene kere, atte now neet kump, dan dow m moar terugge, dan goak noar huus!!!”

21. Sushi

“Ik kreeg ’s nachts een spoedkeizersnede omdat onze tweeling in stuit lag. ’s Avonds had ik nog sushi gegeten waarvoor mijn man een uur had gereden. Door de infuusmedicatie kwam de hele maaltijd eruit, over de anesthesist heen. En ik huilde alleen maar terwijl ik kermde: ‘Oh nee, wat zonde van de sushi!’”

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com