Baby beter en sneller laten slapen? Probeer white noise!

Baby beter en sneller laten slapen? Probeer white noise!

White noise; ik had er serieus nog nooit van gehoord totdat ik uit pure ellende op Google tal van vragen ging stellen: hoe krijg ik mijn baby in slaap? Hoe laat ik mijn baby doorslapen? Mijn baby huilt en hoe krijg ik mijn baby stil?

Geschreven door Sushma

Ondertussen maakt Google mijn zinnen af … ik weet dat ik niet de enige ouder ben die op Google zoekt naar oplossingen. Ik kwam bij het volgende fenomeen: white noise.

Wat is white noise en hoe werkt het?

In Amerika zweren new parents er bij. Maar wat is het? Allereerst, baby’s zijn gewend om continu geluiden te horen in je baarmoeder. Denk aan je hart, het ruisen van je bloed en de geluiden van de buitenwereld. White noise is vergelijkbaar met deze geluiden. En dat zorgt voor een rustgevend gevoel van je baby. Het is een monotoom geluid en voorspelbaar. Daarnaast neutraliseert het omgevingsgeluiden en brengt het rust.

De vaatwasser als slaapliedje

Mijn dochtertje slaapt onder het genot van het geluid van de vaatwasser. Zodra de vaatwasser aangezet wordt, gaat zij heerlijk liggen en valt in slaap. Zij hoort dan ook niet alle ‘KEIharde’ huisgeluiden, want stil is het nu eenmaal nooit met mijn 9-jarige zoon in huis. Er zijn tal van white noise geluiden: denk aan een stofzuiger, een föhn, kabbelende beekjes … Ik raad je zeker aan het te proberen als je baby onrustig is of niet wil slapen.

Beeld: iStock.com