Stijlvol onderweg, dé kinderwagentrends

Stijlvol onderweg, dé kinderwagentrends

Een kleine boodschap doen, een blokje om of een flinke wandeling maken. Met een fijne kinderwagen kan het allemaal terwijl je kleine lekker ligt of zit. Een goede kinderwagen kan een kostbare uitgave zijn, maar hij is onmisbaar in de eerste jaren met je kleintje. Wat zijn de trends in 2024?

Geschreven door Redactie

Onderweg met je kleintje

Een kinderwagen is vanaf het begin een onmisbaar item in je babyuitzet. Eerst ontspannen aan de wandel met je pasgeboren baby en twee jaar later ben je op ontdekkingstocht met je peuter die alles aanwijst en benoemd. De kinderwagens hebben de afgelopen 65 jaar grote transformaties ondergaan. Van kinderwagens met ongelijke, harde wielen naar de kinderwagens van nu: met soepele gelijke draaiwielen en luchtbanden inclusief vering! Niet gek dat jouw kleintje als een roos slaapt zodra je de straat uit bent.

Dé kinderwagentrends in 2024

Het jaar 2024 staat in het teken van aardekleuren. Beige zien we al een tijdje in de spotlight staan qua interieur en kleding. Zandkleurige wanden zijn daarom ook weer helemaal hip en deze kleuren zien we dan ook terug in veel babykamers. Het is tijdloos, makkelijk te combineren met verschillende kleuren en thema’s die er zijn voor kinderen.

Jungle en aardetinten? Check.

Lieflijk prinsesje in combinatie met beige? Check.

En het is zowel te gebruiken bij jongens als meisjes. Handig als je meerdere kinderen wilt of al hebt, en jij je zoontje liever niet in de roze kinderwagen van zijn oudere zus wilt leggen. Ook zien we een opvallende trend naar meer minimalistische en duurzame ontwerpen in kinderwagens. Er is een groeiende vraag naar eco-vriendelijke materialen en modellen die multifunctioneel zijn, zoals kinderwagens die gemakkelijk om te bouwen zijn tot buggy’s. Zo compenseer je die grote uitgave direct, want je hoeft geen buggy te kopen als je baby uit de ligbak van je kinderwagen is gegroeid.

Wist je datjes … over de kinderwagen

Wist je dat ze vroeger de kinderwagens heel anders indeelde? Er werd gebruik gemaakt van een teddy reiszak. Hier legde je je baby in en dan werd hij in een plastic reiswieg gestopt. In de auto zette ouders deze reiswieg gewoon op de achterbank. Ondenkbaar tegenwoordig. Eenmaal aangekomen op de bestemming werd de reiswieg op een ‘stabiel’ metalen onderstel geplaatst. Dankzij een stevig ogend kettinkje is het onderstel inklapbaar en zal het hopelijk nooit uit zichzelf inklappen. Constructies als deze werden door Prénatal al snel onveilig genoemd en aangepast tot veiligere en stevigere opties, zoals de nieuwste Prénatal kinderwagen.

kinderwagen-van-vroeger

De kinderwagen van toen

De kinderwagen van nu

Gelukkig is het tegenwoordig een stuk veiliger en comfortabeler voor je baby. Een combiwagen is inclusief reiswieg, dus kun je al vanaf de geboorte gebruiken om je kleintje in te vervoeren. De meeste kinderwagens zijn ook heel gebruiksvriendelijk, met één hand in te klappen tot een compact pakket die je zo achterin de auto legt. Verder hebben kinderwagens vaak een (mogelijkheid tot) grote boodschappenmand met extra bodemversteviging en een verlengbare zonnekap.

Meer ontdekken over kinderwagens en inspiratie opdoen? Bekijk dan eens deze kinderwagenfolder van Prénatal.

Beeld: iStock.com/bojanstory, Prénatal