13 musthaves voor de eerste tijd met je baby

13 musthaves voor de eerste tijd met je baby

Als er een kleintje komt, gaat er een wereld voor je open. Gelukkig is elke stap die jij voor het eerst zet, al door ontelbare ouders een keer gemaakt. Bij Prénatal weten ze ook wat je nodig hebt om de eerste tijd met je baby zo makkelijk en fijn mogelijk te maken. We doken in de collectie en zetten 13 musthaves voor de eerste tijd met je baby op een rij.

Geschreven door Redactie

De wereld van zachte knuffels

Heb jij al zachte knuffels voor je kleintje? Het is superfijn voor een kind om een knuffelvriendje te hebben. Het geeft een extra gevoel van geborgenheid en veiligheid. Bij Prénatal hebben ze de schattigste, zachtste knuffels voor jouw baby.

Tip! Koop er altijd eentje extra zodra je kind een favoriete knuffel heeft. Dan heb je altijd een reserve voor als de knuffel per ongeluk ergens vergeten is of als er eentje in de was moet.

Knuffelschaapje

Kies voor een lief schaapje in wit, bruin of groen. Zo wordt ‘Slaap kindje, slaap, daar buiten loopt een schaap’ meteen heel herkenbaar met een fluffy schaapje in bed.

Knuffeldoekje schaap

Eenhoorn knuffeldoekje

Meisje op komst? Met dit schattige en super zachte knuffeldoekje uit het Fairytale thema kan je kind lekker knuffelen! Het knuffeldoekje is geschikt vanaf de geboorte, en ook leuk om cadeau te geven.

Happy Horse knuffelkonijn

Dit fluffy knuffelkonijn ken je vast, menig kleintje is er onafscheidelijk mee. En geef ze eens ongelijk! Dit konijntje is zo zacht en verkrijgbaar in meerdere kleurtjes, dus er matcht er altijd wel eentje met de babykamer. De knuffeltjes van Happy Horse staan bekend om hun schattige ontwerpen en zachte materialen. Weet je dat deze zachte knuffel er ook is in de variant van een aapje, kikker, hondje, leeuw, lama en een schaap?

De eerste hapjes

Van het geven van borst- of flesvoeding tot vieze mondjes door wortelpapjes en gevlekte slabbetjes. Bij Prénatal weten ze dat je van alles in huis moet hebben voor al die verschillende voedingsmomentjes. De eerste paar maanden gaat jouw kleintje de eerste smaken ontdekken. Wat allemaal begint met intieme melkgeef-momentjes zal daarna plaatsmaken voor de eerste oefenhapjes.

BIBS glazen babyfles

De BIBS glazen babyfles is de ultieme essential voor jouw kleintje. De flessen zijn speciaal ontworpen en ontwikkeld in het puurste en premium materiaal. Het is 100% veilig zonder schadelijke chemicaliën en brengt daardoor geen schadelijke stoffen over op de melk. De fles is bestand tegen bevriezing, ontdooiing in kokend water, magnetronverwarming en vaatwasser reiniging.

Glazen fles baby

Borstkolf

Een borstkolf geeft je de vrijheid om te bepalen wanneer en hoe je je baby voedt, wat handig is voor hectische dagen of wanneer je weer aan het werk gaat. En een kolf helpt je bij het opbouwen van een voorraad moedermelk voor onvoorziene omstandigheden. Als je kind afhankelijk is van jouw melk is het een prettig gevoel om te weten dat er een voorraadje in de vriezer ligt! Bij Prénatal hebben ze verschillende soorten kolven, de één compact voor onderweg, de ander gemaakt om met de hand te kunnen bedienen.

Slabbetjes I LOVE OMA

Slabbetjes, je kunt er eigenlijk niet genoeg hebben. Na elke eetmomentje kan hij weer in de was, zijn het geen vlekken van het wortelpapje, dan is het wel kwijl of melk. Met deze ‘I love…’ slabbetjes scoort jouw kleintje in ieder geval bonuspunten bij oma, opa, oom of tante. Misschien willen ze dan wel een extra keertje oppassen?

TIP! Of ga voor een siliconen slab, zoals deze Mushie slab. Echt ideaal, omdat deze siliconen variant heel gemakkelijk kunt schoonmaken onder de kraan en de slab voorzien is van een soort opvangbakje.

Drinkbekers

Onderweg is een drinkbeker altijd handig! Kinderen willen thuis niets drinken, maar onderweg hebben ze ineens direct dorst. Handig als je dan een beker kan geven die niet lekt en waar ze gemakkelijk zelf uit kunnen drinken. Prénatal heeft de keuze uit bekers met tuit, maar ook de Munchkin anti-lek beker of rietjesbekers. Én natuurlijk in leuke kleurtjes en printjes.

BamBam bamboe bord giraf

Toen wij tussen het kinderservies aan het scrollen waren viel ons oog direct op dit leuke bordje van BamBam. Dit giraffenbordje is gemaakt van 100% bamboe. En nu komt het; onderop het bordje zit een zuignap waarmee je het vast kan maken aan de tafel. Geniaal! Zo voorkom je dat het bordje makkelijk van tafel geduwd kan worden en dat scheelt je toch een beetje opruimen (een troep wordt het toch wel met zelf etende kleintjes).

Doomoo Softy voedingskussen

Lieve mama’s, je gaat heel wat uren voedend doorbrengen en zeker als de kleine daarna lekker voldaan in slaap valt, zit je toch een soort van vast op die plek. Dan kan je maar beter comfortabel zitten. Met een fijn voedingskussen ligt de kleine lekker en heb jij je handen nog een beetje vrij. De Doomoo Softy is een compact, multifunctioneel en supercomfortabel kussen dat je makkelijk rond je middel kan leggen terwijl je je baby de borst of een flesje geeft. Wij zijn fan!

Kinderstoel

Een ideale kinderstoel die vanaf de geboorte te gebruiken is. In combinatie met de (los verkrijgbare) Stokke Newbornset en de Stokke Babyset mist je kind geen moment meer van de gezelligheid aan tafel. Deze populaire stoel is in 12 kleuren verkrijgbaar, dus hij past eigenlijk altijd perfect in je interieur.

Samen op pad

De eerste wandeling in de kinderwagen is een speciaal moment. Het ontdekken van een wereld vol geluiden, geuren en kleuren. Van een kleine kwetsbare baby tot een nieuwsgierige avonturier. Waar je vroeger zo de deur achter je dichttrok voor een spontane wandeling, is dat nu net even anders. Op pad gaan met een kleintje lijkt wel een volksverhuizing. Van multifunctionele kinderwagens tot aan luiertassen met een thermovakjes voor het warmhouden van je flesje. Aan alles is gedacht!

Prénatal kinderwagen

Een goede kinderwagen is onmisbaar, en dan het handigste om direct een combiwagen te kiezen. Deze kinderwagen is inclusief reiswieg, dus kun je al vanaf de geboorte gebruiken. Ook aan de autostoel is gedacht, want de wagen wordt geleverd inclusief autostoeladapters. De stoel is gebruiksvriendelijk, met één hand in te klappen tot een compact pakket en ook de veiligheidsbeugel, verstelbare duwstang en verstelbare rugleuning zijn allemaal met één hand te bedienen. Wel zo handig, want als ouder zal het meer dan eens gebeuren dat je in je andere hand je baby hebt. En als je dan toch een prachtige wagen koopt, kijk dan direct even naar de verschillende kinderwagen accessoires, zoals parapluutjes, warme voetenzakken en onmisbaar in Nederland; een regenhoes.

Prénatal kinderwagen

Dooky Autostoelhoes

Hier worden wij nou enthousiast van: de Dooky autostoelhoes. een hoes voor de autostoel en ook nog eens verkrijgbaar in allemaal leuke kleurtjes en printjes! En reken maar dat deze hoes zo af en toe in de was moet, dus daarom mag je er best gewoon twee aanschaffen, of vooruit, drie.

ByKay draagdoek in panterprint

Op de dagen met sprongetjes, of de dagen dat ze moe of ziekig zijn, willen ze het liefst alleen maar aan jou vastgeplakt zitten. Heel lief, maar als papa of mama heb je meer te doen op een dag dan alleen maar knuffelen met je kleintje. In deze gevallen is een draagzak of draagdoek echt ideaal, je baby lekker tegen je aan en jij je handen vrij voor andere dingen. Je draagt je baby in deze fijne ByKay draagdoek in de meest natuurlijke houding op je buik of heup. Ook onderweg als je geen wagen mee hebt, is een draagzak of draagdoek een echte musthave, helemaal als ‘ie ook nog in een leuk panterprintje komt.

Bekijk meer van deze heerlijke items in de winkel of op Prénatal.nl.