Het derde borstvoedingsavontuur van mommy influencer Margot

Het derde borstvoedingsavontuur van mommy influencer Margot

Als je het zelf wilt en als het lukt, dan is borstvoeding een hele mooie en gezonde manier om je baby te voeden. Soms is het even zoeken en doorzetten. Daar weet ik inmiddels alles van. Ik ben alweer met mijn derde borstvoedingsavontuur bezig en zal je eerlijk vertellen hoe dat gaat.

Geschreven door Margot van der Wiel

Tijdens mijn eerste zwangerschap besloot ik dat ik borstvoeding graag wilde proberen te geven. Ons zoontje Liam werd wat te vroeg geboren en was de eerste weken nog te zwak om direct bij mij te drinken. Ik ben toen gaan kolven en ben met hem blijven oefenen. Dat was best pittig, maar na een paar weken lukte het toch en ik was blij dat ik het had volgehouden. Het ging verder allemaal heel soepel en na een maand of vijf ben ik gaan afbouwen. Ik weet nog dat ik bij de laatste voeding best verdrietig was. Het was een bijzondere periode en die sloot ik af.

Borstvoeding bij tweede kind

Vlak na de tweede verjaardag van Liam, werd onze dochter Zoey geboren. Meteen na de bevalling dronk ze haar eerste slokjes bij me en wat was ik daar blij mee! Het was de start van 1 jaar en 9 maanden borstvoeding geven en heel veel fijne momenten samen. Zoey was duidelijk zelf ook fan, want flessen weigerde ze al snel (ondanks het oefenen) en eten vond ze ook maar matig. Gelukkig dronk en groeide ze goed.

Uiteindelijk ben ik langzaam gaan afbouwen, zodat we daar allebei aan konden wennen. Ook dit keer vond ik het moeilijk om afscheid te nemen van deze fijne fase en dat werd versterkt doordat Zoey het ook jammer vond. Bovendien dacht ik dat dit de laatste keer zou zijn.

Derde keer borstvoeding geven

En nu zit ik midden in mijn derde borstvoedingsavontuur, want begin april is ons zoontje Ayden geboren. We dachten compleet te zijn met twee kids, maar op een gegeven moment begon het toch weer te kriebelen en nu zijn we gewoon een gezin van vijf!

Na mijn positieve ervaringen met Liam en Zoey wilde ik het borstvoeding geven uiteraard weer proberen en ook dit keer lukt dat. Ons mannetje drinkt wel vrij onrustig, maar als we een fles geven is dat net zo goed het geval. We weten inmiddels dat veel dingen snel veranderen bij babyā€™s, dus hopelijk vindt hij binnenkort wat meer rust tijdens het voeden.

Ayden groeit in elk geval prima en ik mag er weer van genieten om mijn kleintje zo dicht bij me te hebben. Ik ben benieuwd hoelang ik het dit keer blijf doen. Ik heb niet echt een streven. Ik kijk gewoon wat goed voelt en probeer ervan genieten zo lang het duurt.

Wil je meer weten over Margot en haar avonturen als moeder? Volg haar op Instagram.

Beeld: iStock.com