Gedurfde babynamen: deze namen vonden jullie iets te gewaagd voor je kind

Gedurfde babynamen: deze namen vonden jullie iets te gewaagd voor je kind

Een naam geven aan je kind is bijzonder, maar ook een hele verantwoordelijkheid. Je kind draagt het tenslotte zijn hele leven met zich mee. Sommige namen lijken eerst heel geschikt, maar kunnen bij nader inzien toch écht niet. Heel nieuwsgierig vroegen we jullie op social media: welke naam vond jij net iets te gewaagd om aan je kind te geven? De meest opvallende en grappige reacties vind je hieronder.

1. Toch maar niet?

“Ik vind Fender heel leuk; maar met onze achternaam: Fender Valk … Alsof je een toerist in gebrekkig Engels hoort vragen naar het hotel. Nu hebben we een Logan (j) en Robine (m).”

2. Beetje te veel karakter

“Ik vond Loek geweldig. Maarja, Loek de Leeuw (Loekie de Leeuw). Vanwege onze achternaam de Leeuw, toch maar laten gaan.”

3. We vermijden de grapjes maar

“Als het een meisje zou worden, wilde mijn man de naam Hope. Een prachtige naam die ook bij ons past. Toch heb ik het afgeketst, want de achternaam zou wel eens problemen kunnen gaan opleveren (Mol). Hope Mol, grapje als Mol Hope.”

4. BH?

“Ik vond Bobby voor onze eerste dochter mooi, maar dan zouden haar initialen BH worden … Het is Loeka geworden, waar ik nog steeds heel blij mee ben.”

5. In verband met het product doen we het maar niet

“Ik dacht aan de naam Sana, maar mijn partner vond het te veel op maandverband lijken.”

6. Iets korter, maar nog steeds wat we willen

“Novenna, maar dat is in het Italiaans een non (vond ik erg lastig) en we vonden het wat streng klinken, dus gekozen voor Nova!”

7. Een naam heeft niet altijd met het karakter te maken

“Onze dochter heet Lacey. We vonden het meteen een mooie naam … gewaagd? Nee dat niet, alleen even getwijfeld, omdat we niet wilden dat ze als Lazy (lui) door het leven zou gaan, maar ze is alles behalve lui!”

8. Achternaam speelt ook een factor

“Graag had ik mijn dochter Benthe genoemd, alleen met de achternaam (Zwart) zou het een te rare combi worden als je het achter elkaar fonetisch uit zou spreken (ben te zwart). Nu heten mijn kinderen Fleur en Sarah, daar zijn we super blij mee!”

9. Toch maar niet vernoemd naar cake

“We wilden Mia, voor het meisje wat we kregen (zo werd ik vroeger genoemd). Maar ik woon in Frankrijk en hier noemen ze een bepaald soort cake Mia. Dus het werd toch Olivia.”

10. Drie keer is scheepsrecht

“Ik wilde graag een Jeyte. Maar ik was bang voor ‘Jeyte moet schijte …’ Het is Djurre geworden. Tweede zwangerschap kreeg ik een tweeling. Ons meisje wilde ik Rixt noemen, maar we wonen vlakbij een straat die zo heet. Dus het werd Jildau. Voor ons jongetje vond mijn partner Jelmer mooi, maar ik niet. Dus toen kwam ze met Jorrit, en dat is het geworden.”

De bovenstaande ouders kozen toch maar niet voor de gedurfde babynamen, maar als kers op de taart hebben de volgende ouders wel gekozen voor hun gedurfde babynaam.

11. Gewoon doen

“Wij zijn er toch gewoon voor gegaan, onze dochter heet Dot, geen twee tellen spijt van gehad!”

12. Waar de drogisterij wel niet goed voor is

“Onze meiden heten Mila & Amara. De laatste hoorde ik in de drogisterij toen ik net bevallen was van de eerste en toen zei ik altijd: ‘mocht er ooit een tweede meisje komen dan vind ik Amara erg mooi.’ Bij de 15 weken echo bleek het een meid te zijn en stond de naam vanaf toen al vast.”

13. Inspiratie door films is altijd leuk

“Uiteindelijk heet onze dochter Ravenna. De boze (maar wel hele mooie) heks uit de film Snowwhite & the Huntsman.”

14. Leuke verspreking

“Hier geen bijzondere namen gekozen. Alleen omdat ze zó op elkaar lijken verspreek ik me regelmatig. Zo wordt Fleur of Pleun nog wel eens ‘Pleur’ … ach ja, we zijn nog steeds kei blij met de namen!”

15. Hoe was het ook al weer?

“Wij hebben twee jongens Owain (Oween) en Silan, (Sielan). Ik zeg wel eens (als mensen het niet meer weten) Milan met een S, haha.”

16. Het was gewoon voorbestemd

“Hier een Abigail, vernoemd naar Abby uit NCIS. Helemaal toepasselijk, omdat onze dochter slechthorend is en Abby in de serie dove ouders heeft en dus ook gebarentaal gebruikt. Hier kwamen we pas later achter. Ook hebben we een zoontje Roan.”

17. Simpel en toch speciaal

“Ons zoontje van 1 jaar heet Kiam, het omgedraaide van zijn papa die Maik heet.”

18. Toch nog je zin

“Abel en Mace stonden hoog op het lijstje. Mijn partner vond het echt afschuwelijk trouwens. Nu zijn het Thomas en Rico geworden en de hond heet Mace, zo heb ik toch nog een beetje mijn zin!”

Benieuwd naar de populairste babynamen van dit moment?

Beeld: iStock.com