Geboortesteen per maand: welke brengt jouw kind geluk?

Geboortesteen per maand: welke brengt jouw kind geluk?

Wist je dat jouw kind naast zijn sterrenbeeld ook een geboortesteen heeft? Deze stenen worden vaak gezien als geluksbrengers met elk hun eigen eigenschappen. Misschien denk je nu: ‘yeah right, geloof je het zelf?’ T├│ch is het ontdekken van de geboortesteen van je kleintje heel leuk en interessant. Ontdek hier de 12 geboortestenen m├ęt betekenis!

Geschreven door Redactie

Overzicht van alle maanden

In dit artikel vind je de volgende lijstjes met maanden. Ben je benieuwd naar een specifieke maand? Klik op de link en ga er direct naartoe.

Geboortesteen januari

Voor januari staat de geboortesteen granaat symbool. Deze steen helpt je en laat je veilig voelen. Daarnaast betekent het ook dat je sterk in jezelf gelooft en veel van anderen houdt.

Geboortesteen granaat

Geboortesteen februari

De geboortesteen van februari is de prachtige paarse amethist. Deze steen draagt drie hele mooie eigenschappen, namelijk: slimheid, het helpen bij het maken van goede vrienden en dapperheid.

Geboortesteen amethist

Geboortesteen maart

Een prachtige blauwe steen die ervoor zorgt dat je rustig blijft. De geboortesteen aquamarijn staat voor moed, creativiteit en authentiek zijn. Een grappig weetje over deze steen: vroeger geloofden zeelieden dat ze veilig waren op zee als ze een aquamarijn bij zich hadden.

Geboortesteen aquamarijn

Geboortesteen april

In april is de geboortesteen diamant. Deze staat symbool voor eeuwige liefde, puurheid, onschuld en moed. Het is niet alleen een prachtige steen, maar draagt ook nog eens mooie eigenschappen met zich mee. Bovendien wordt gezegd dat deze steen helpt bij het vinden van ware liefde, kracht en romantiek.

Geboortesteen diamant

Geboortesteen mei

Voor mei staat de geboortesteen smaragd symbool. Deze steen staat voor hoop en wordt in verband gebracht met vruchtbaarheid, wedergeboorte en liefde.

Geboortesteen smaragd

Geboortesteen juni

In juni staat de roze steen licht amethist symbool met drie krachtige eigenschappen: wijsheid, sterke relaties en moed. Deze steen zorgt ervoor dat je goed kunt nadenken en versterkt de band in een liefdesrelatie. Ook helpt deze steen om je goed te voelen in je hoofd en hart. Het geeft je kracht om moeilijkheden aan te kunnen.

Geboortesteen amethist

Geboortesteen juli

De geboortesteen van juli is de dieprode robijn. Wist je dat deze steen donkerder van kleur wordt wanneer er iets slechts in de buurt is? Deze prachtige kleur staat natuurlijk voor liefde en passie, maar wordt ook geassocieerd met rust, bescherming, blijdschap, geluk, succes, eerlijkheid en kracht. Vroeger geloofde men dat robijnen bescherming boden tegen het kwaad.

Geboortesteen robijn

Geboortesteen augustus

In augustus is de groene peridot de geboortesteen. Deze steen symboliseert kracht. Men zegt dat het dragen ervan zelfvertrouwen, bescherming en fysieke kracht geeft.

Geboortesteen peridot

Geboortesteen september

De geboortesteen van september is de saffiersteen. Er zijn bijna geen betekenissen mooier dan die van de saffiersteen. Deze steen staat symbool voor waardigheid, loyaliteit, sereniteit, geloof, zuiverheid en wijsheid. En dat zijn stuk voor stuk prachtige betekenissen.

Geboortesteen saffiersteen

Geboortesteen oktober

In oktober staat de prachtige roze rozenkwarts symbool voor vrede, hoop en geborgenheid. Rozenkwarts wordt beschouwd als de steen van onvoorwaardelijke liefde, oneindige vrede en het herstellen van vertrouwen en harmonie.

Geboortesteen rozenkwarts

Geboortesteen november

In november staat de gele topaas symbool. Deze steen staat bekend om wijsheid, moed, oprechtheid en warme genegenheid. Topaas verlicht fysieke pijn, bevordert vrede, kalmeert emoties en geeft kracht.

Geboortesteen gele topaas

Geboortesteen december

In december is de turkoois de geboortesteen. Deze steen geeft energie en helpt je om jezelf te accepteren. Men geloofde dat deze steen uit de hemel kwam en een goddelijke kracht bezat. De Azteken dachten dat een baby die deze steen als cadeau kreeg, geluk bracht voor zijn hele familie.

Geboortesteen turkoois

Lees ook: Geboortebloem per maand: ontdek die van jouw kind

Beeld: iStock.com/Jana Richter, Kerrick, JacobVanHouten, J-Palys, Bjoern Wylezich, SunChan, Minakryn Ruslan, impactimage, Joel Papalini, jopelka, Bjoern Wylezich