De eerste vliegvakantie met mijn baby en ik vind het doodeng!

De eerste vliegvakantie met mijn baby en ik vind het doodeng!

Afgelopen januari ben ik voor het eerst moeder geworden. Wat een droom! Al van jongs af aan wist ik dat ik kinderen wilde, dus dat het nu zover is, vind ik geweldig. We hebben een wolk van een baby. Ze slaapt goed, eet goed, groeit goed: echt, ze is fantastisch (zeg ik een beetje bevooroordeeld).

Geschreven door Guusje

Waarom is het dan dat ik zo op zie tegen de aankomende vakantie? Vroeger toen ik nog geen moeder was en vriendinnen zeiden dat ze ‘de eerste paar jaar van het leven van hun kroost alleen maar in Nederland naar huisjes zouden gaan’, vond ik dat grote onzin. Hoezo kun je niet gewoon met het vliegtuig met een baby? Niet meteen een reis naar het verre oosten, maar gewoon: Spanje ofzo. Dat moet toch kunnen? Dat zouden wij anders doen! Tot het nu zover is.

Vliegvakantie met baby

We hebben dus een vliegvakantie geboekt. Ik voerde allerlei praktische bezwaren op, maar mijn vriend zei: “Nee hoor, dat doen we gewoon.” Dus aankomende juli is het moment daar: we vliegen met zijn drieën naar Mallorca. Pak ’em beet 3 uur vliegen, het moet te doen zijn. En ik weet het allemaal wel, maar zie er zó tegenop. Wat als ze alleen maar krijst in het vliegtuig? Wat als het daar niet leuk is? Wat als wij onze vakantie niet meer leuk vinden omdat we onze vrijheid missen?

Bang voor eerste vakantie met gezin

Hier thuis leun ik best wel op de hulp van mijn ouders en schoonouders. Dat moet ook wel, we werken allebei fulltime, maar het is ook wel makkelijk. Ondanks dat ik het superleuk vind om als gezin een week weg te gaan, vind ik het ook erg spannend en heb ik er al een aantal slapeloze nachten van gehad. Stel je voor dat daar iets gebeurt? Of dat de bagage niet aankomt? Dat het appartement smerig is? Ik zie zó veel beren op de weg.

Tips voor vliegen met baby

Ik heb een aantal tips gevonden op internet die me wel wat houvast krijgen. Zoals wat mee te nemen voor een vakantie met je baby, maar ook tips over het vliegen met de baby. Ik hoop dat ik het uiteindelijk los kan laten en toch kan genieten van onze eerste vakantie als gezin.

Beeld: iStock.com