De eerste keer: ongesteld worden na je bevalling

De eerste keer: ongesteld worden na je bevalling

De eerste keer ongesteld worden na mijn bevalling was echt de menstruatie from hell. Maandenlang heb ik mijn zoontje gedragen. Vervolgens heb ik hem eruit geworpen (klinkt alsof het easypeasy was, trust me, it was not). Verloor ik in mijn kraamweek aan de lopende band stolsels zo groot als tennisballen. En liep ik wekenlang met mijn kruis op mijn enkels (voor mijn gevoel dan, dit schijnt ook normaal te zijn). Denk je na dit alles, dat je het allemaal wel gehad hebt. Word je dus ongesteld. En hoe.

Geschreven door Vivian

Het begon allemaal vrijdagavond. Out of nowhere kreeg ik koorts, rillingen en algehele malaise. Ik dacht dat mijn zoontje mij had aangestoken met de griep, maar achteraf ben ik daar niet zo zeker van. Ik was namelijk maar 24 uur echt ziek. Op de zondagochtend, toen mijn gevoel van ziek zijn begon af te nemen, spotte ik het eerste druppeltje bloed op het wc-papier. Na 1 jaar en 11 maanden was ik ongesteld.

Eerst: blij zo blij

Mijn eerste reactie was: blijdschap. Het is toch fijn om te weten dat je lijf nog functioneert. want eerlijk toegegeven, ik maakte mij toch wel een klein beetje zorgen toen ik 11 maanden postpartum nog geen tampon had aangeraakt.

De blijdschap was echter van korte duur. Na een paar uur had ik namelijk al een half doosje tampons versleten. Ik bloedde als een rund. Elk uur moest ik mijn tampon vervangen en alsnog liep het er langs (HOE DAN!?). Erger kan het niet worden, dacht ik. Jawel hoor, dat kan wel!

Mijn hele down-under-area leek wel een slachtveld

De ochtend erna was toch wel het dieptepunt van deze menstruatie-consternatie. Ik was die nacht compleet doorgelekt. Maar dan ook echt. Mijn hele down-under-area leek wel een slachtveld.

En nu? Op dit moment zijn we een paar dagen verder en deze mama is back in control. Mijn overgebleven kraamverbanden heb ik tevoorschijn getoverd en ondertussen ook tampons maat extra large gehaald. Had ik gelijk een goede reden om even langs het gangpad te gaan waar de chocola ligt. Jep, eindelijk weer een goed excuus om ongegeneerd kiloā€™s chocola weg te werken!

Lees ook: ‘Lacht, gilt en beweegt je baby veel? Dit zegt het over hem!’

Beeld: iStock.com