De beste speelgoedtips van 0 t/m 2 jaar

De beste speelgoedtips van 0 t/m 2 jaar

De wereld waarin je kleintje leeft, is er eentje vol wonderen, avonturen en mijlpalen. Van de eerste tandjes, woordjes tot stapjes. Met het juiste speelgoed help je je kleintje verder in alle belangrijke fases. We doken in de collectie van Prénatal en lichten per leeftijdsfase het leukste en meest geschikte speelgoed voor je uit.

Geschreven door Redactie

0+ maanden: knuffelvriendjes

De eerste weken is de wereld van je mini nog erg klein. Met zachte knuffels en doekjes creëer je een fijne en geborgen omgeving voor je kleine. Het eerste knuffeltje wordt het eerste vriendje van je kleintje. Breid de knuffelcollectie van je baby verder uit, zodat je kleintje altijd en overal een knuffelvriendje om zich heen heeft. Zowel thuis als onderweg.

Eerste knuffel baby

Bekijk meer speelgoed voor 0+ maanden

3+ maanden: grijpen, bijten & ontdekken

Je baby ontdekt de wereld in deze fase met zijn mondje. Vanaf 3 maanden begint je baby steeds meer naar dingen te grijpen en ook in zijn mond te stoppen. Een rammelaar of bijtspeeltje is daarom ideaal speelgoed voor je kleintje rond deze periode! Ook wordt het zien en horen van je kleine gestimuleerd door speeltjes met geluidjes en felle kleuren.

De mushie bijtring in de vorm van een bal is gemaakt van zacht rubber en beschilderd met natuurlijke pigmenten uit planten. Heerlijk voor je kleintje om in te bijten en op te sabbelen bij doorkomende tandjes. De bijtring is 100% eco-vriendelijk en speciaal ontworpen voor kleine babyhandjes.

Bijtspeeltjes vanaf 3 maanden

Sophie de Giraf is en blijft mateloos populair. Sophie is ongeveer 18 centimeter lang en kan door jouw baby makkelijk worden vastgepakt aan haar lange nek of benen. Haar vlekjes en lieve glimlach wekken door het contrast de aandacht van je kind. Doordat Sophie is gemaakt van natuurrubber heeft ze een bijzondere geur, waardoor je baby haar makkelijk herkent tussen alle speeltjes. Het subtiele piepje van Sophie stimuleert het gehoor en zorgt ervoor dat je baby kennis maakt met oorzaak-gevolg. En wanneer je baby tandjes krijgt, bieden de oortjes en lange poten van Sophie verlichting door erop te sabbelen en te bijten. Want ook daarvoor is dit speeltje geschikt!

Bekijk meer speelgoed voor 3+ maanden

6+ maanden: bewegen & verkennen

Rollen, tijgeren of kruipen; het is weer tijd voor een nieuwe fase. Van fanatieke billenschuivers tot aan een kleine beer op handen en voeten. De wereld van je kleintje wordt stapvoets een beetje groter. Stimuleer je kind door speelgoed net buiten bereik te leggen. Wedden dat je kleintje die mooie speeltjes héél graag wil pakken!

Met de houten lettertrein kun je iedere naam maken die je wil. De lettertrein staat leuk op iedere babykamer. Naast decoratief kan er natuurlijk ook uren met de trein gespeeld worden.

Houten lettertrein

Bekijk meer speelgoed voor 6+ maanden

1+ jaar: kijken, sturen en trappen

Daar komt de mini-avonturier om de hoek kijken! Rennen, vliegen, opstaan en weer doorgaan. De eerste stapjes worden gezet. Een driewieler of loopfietsje past daar perfect bij. Kijken, sturen en trappen tegelijk: een goede voorbereiding op het echte werk!

Deze multifunctionele loopfiets van Prénatal kan als twee- en als driewieler gebruikt worden. Het zadel kan in drie hoogtes versteld worden voor zowel de driewieler als de loopfiets. De wielen zijn van zacht kunststof gemaakt en daardoor kan de fiets zowel binnen als buiten gebruikt worden. De kunststof wielen maken de fiets extra geluidsarm, wel zo fijn als je kleine er binnen op rondracet. Het zadel is comfortabel doordat de zitting van kunstleer is gemaakt. Het zadel is in hoogte verstelbaar en daardoor groeit het fietsje met je kind mee. Ideaal!

Houten loopfiets vanaf 1 jaar

Bekijk meer speelgoed voor 1+ jaar

+2 jaar: levendige fantasie

Welkom in de fantasiewereld van je kleintje. Voordat je het weet ben je onderweg naar de maan of bouw je mee aan een kasteel. Dit alles nadat je van een (leeg) kopje thee en een denkbeeldig koekje hebt genoten. Van dokter tot chef-kok; jouw kleine kan helemaal losgaan met bijvoorbeeld deze leuke houten dokterset van Little Dutch. Stap in de fantasiewereld van je kleintje en beleef samen de leukste avonturen. Samen spelen is daarnaast niet alleen leuk, het versterkt ook jullie band.

Dokterset vanaf 2 jaar

Bekijk meer speelgoed voor 2+ jaar

Meer speelgoed inspiratie? Bekijk ook de speelgoed & cadeaufolder van Prénatal.