De babykamertrends voor 2023

De babykamertrends voor 2023

Met het einde van het jaar in zicht, wordt het tijd om te kijken naar de babykamertrends van 2023. Zet de ‘esthetisch verantwoorde beige’-trend door? Of komt, net zoals in de mode, veel kleur terug? WIJ neemt de trends van 2023 onder de loep.

Geschreven door Redactie

1. Zeker niet kinderachtig

Denk jij bij een babykamer nog steeds aan lieflijk roze of babyblauw met wolkjes en sterren als accessoires? Think again. De babykamer hoeft absoluut niet kinderachtig te zijn. Door de kamer echt als een verlengstuk van je eigen interieur te zien, creëer je eenheid en skip je het ‘kinderachtige’ beeld van een babykamer. Ben je van de moderne inrichting? Trek dit dan door in de kinderkamer door bijvoorbeeld gebruik te maken van abstracte kleuren of strakke lijnen. Meer van de Scandinavische interieurtrend? Wit, bontjes en rotan (zie de tip hierna) zijn jouw vrienden.

2. Tuurlijk, natuurlijk

Het speelgoed voor kinderen heeft al een tijd een ontwikkeling doorgemaakt: waar vroeger alles plastic en praktisch was, draait het nu ook om mooi en duurzaam. En bij duurzaam horen andere materialen; hout en rotan, bijvoorbeeld. Dit zien we nu ook terug in het interieur. En niet alleen qua materialen zien we dat natuurlijke terug, ook qua kleuren. Beige, bruin, zandkleur, met af en toe een uitspatting.

3. Groen als gras

Liever kleur in plaats van beige? Groen is terug van weggeweest! Van licht naar donker en in welke uitvoering dan ook: groen, groener, groenst. Knal je een prachtige donkergroene verf op de muren, of ga je liever voor een behangetje met een fijne print? Natuurlijk hoeft het niet zo extreem, je kunt er ook voor kiezen om de commode of het bedje in een pastelgroen tint te schilderen. Kortom: de keuze is reuze.

4. Vintage meuk is leuk

Over meubels opnieuw schilderen gesproken; vintage is helemaal terug. Een ledikantje dat van jou is geweest? Pimp hem! Een prachtige antieke kledingkast? Met een fris kleurtje is-ie zo goed als nieuw. Het leuke van een vintage inrichting is dat je echt iets hebt dat anderen niet hebben. Het is helemaal uniek, zéker als je de meubels zelf nog een beetje naar smaak moet maken.

5. Dierenprintje

Deze trend zien we eigenlijk ieder jaar wel terug: de dierenprint. Leuk als behang op de muur, als vloerkleed op de grond of als patroon op de gordijnen. Het fijne hiervan dat het ook leuk blijft als ze wat ouder worden, want welk kind is er nou niet gek op dieren?

Voor welke trend ga jij voor je babykamer in 2023? Moet de babykamer nog helemaal ontstaan? Dan wil je vást deze 6 tips even lezen.