De babykamertrends van 2023

De babykamertrends van 2023

Wat zijn de babykamertrends van 2023? Zet de ā€˜esthetisch verantwoorde beigeā€™-trend door? Of komt, net zoals in de mode, veel kleur terug? WIJ spot vijf grote babykamertrends en zet ze voor je op een rij.

Geschreven door Redactie

1. Stijlvol zwart met een touch

Denk jij bij een babykamer nog steeds aan lieflijk roze of babyblauw met wolkjes en sterren als accessoires? Think again. De babykamer hoeft absoluut niet kinderachtig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan stijlvol zwart in combinatie met kleuraccenten, zoals beige of groen. De kleur zwart is namelijk niet weg te denken. Denk qua interieur bijvoorbeeld aan een zwarte wieg, commode en kast. Kies daarbij voor natuurlijke en zachte materialen als het om accessoires gaat. Een houten groeimeter of een juten vloerkleed maken het geheel helemaal af.

Stijlvol zwart met een touch is een babykamertrend in 2023

2. Back to nature

Bij deze trend wordt je kind omhuld door natuurlijke materialen en rustige tinten, waardoor je kleintje helemaal tot rust komt. Geen felle kleuren, maar lichte aardetinten met camel, donkerbruin of zwart. Een mix van zachte materialen en verschillende structuren zorgt voor een mooi effect. Een rotan wiegje of houten ledikant passen hier perfect bij. Maak de kamer af met vrolijke dierenaccessoires, zoals een dierenkapstokje of een zachte knuffel aan de muur.

Babykamertrend 2023 back to nature

3. Groen als gras

Liever kleur in plaats van wit of beige? Groen is terug van weggeweest! Van licht naar donker en in welke uitvoering dan ook: groen, groener, groenst. Knal je een prachtige donkergroene verf op de muren, of ga je liever voor een behangetje met een fijne print? Natuurlijk hoeft het niet zo extreem, je kunt er ook voor kiezen om de commode of het bedje in een pastelgroen tint te schilderen. Kortom: de keuze is reuze.

4. Beestenboel

Het dierenthema is ook dit jaar mateloos populair. Denk aan een vrolijk behang met dierenprint of een ronde muursticker met bosdieren op de muur. Je kunt qua kleuren veel kanten op. Hang daarbij jungle dierenkoppen aan de muur en wat dacht je van een wildlife kapstokje of groeimeter. Het fijne van dit thema is dat het ook leuk blijft als je kind wat ouder wordt. Welk kind is er niet gek op dieren? Precies!

Babykamer met dierenthema

5. Vintage meuk is leuk

Over meubels opnieuw schilderen gesproken; vintage is helemaal terug. Een ledikantje dat van jou is geweest? Pimp hem! Een prachtige antieke kledingkast? Met een fris kleurtje is-ie zo goed als nieuw. Het leuke van een vintage inrichting is dat je echt iets hebt dat anderen niet hebben. Het is helemaal uniek, zƩker als je de meubels zelf nog een beetje naar smaak moet maken. Daarbij geef je spullen een tweede of misschien wel derde leven, dat geeft ook nog eens een goed gevoel.

Voor welke trend ga jij voor je babykamer in 2023? Moet de babykamer nog helemaal ontstaan? Dan wil je vƔst deze 6 tips even lezen.