Anne: Help, mijn baby’s billen staan in brand! Wat nu?

Anne: Help, mijn baby’s billen staan in brand! Wat nu?

Als first time mommy vind ik het moederschap soms best ingewikkeld. Wat werkt wel voor m’n kleine, wat niet? Wat zijn goede producten en welke kan ik beter laten liggen? En ik wil altijd het beste voor mijn baby, maar sommige dingen kun je - hoe graag je ook wilt - niet voorkomen. Zo kreeg mijn kleine vorige week ineens luieruitslag.

Letterlijk ineens, want ‘s ochtends was er bij het verschonen nog niets aan de hand, maar ‘s middags stonden z’n billetjes in brand. Rood, schraal, blaasjes en op sommige plekken was zijn huidje zelfs kapot. Vreselijk om te zien! Alleen het ernaar kijken deed al zeer … Je wilt als moeder niet dat je baby pijn heeft en ik voelde me zo machteloos.

Advies tegen luieruitslag van ervaringsdeskundige

Direct belde ik m’n vriendin voor advies. Een ervaringsdeskundige, want zij heeft al twee kinderen. Eentje van vier en eentje van twee. Ze raadde mij de billenbalsem van Weleda aan. Nu moet ik eerlijk zeggen: ik ben altijd een beetje sceptisch. Maar toen ik haar goede ervaringen hoorde, wilde ik het toch een kans geven- en eigenlijk wil je alles wel proberen als je kleine de hele tijd aan het huilen is van de pijn. Het liefst gebruik ik natuurlijke producten voor mijn baby en Weleda heeft die. Het is zelfs al honderd jaar (!) een puur natuurlijk verzorgingsmerk. Dan moeten ze er wel verstand van hebben. Ook fijn: gewoon te koop bij de drogist.

Billen weer heel én een tand rijker

Andere belangrijke tips die ik kreeg van mijn vriendin: de billetjes dagelijks een paar minuten laten luchten zonder luier en het product niet direct op de billen smeren. Dat kan normaal gesproken wel, maar bij mijn kleine waren zijn billetjes echt kapot en als je dan met een zalfje gaat smeren … Dus, haar tip was: smeer de balsem op een gaasje, leg dat gaasje in één keer op de billen en doe dan een luier om. En dat hielp echt als een trein. De volgende dag waren de ergste plekken al verdwenen. Na een paar dagen was de luieruitslag weg en was m’n kleine weer in z’n normale goede doen. Mét een tand rijker, want dat blijkt één van de redenen te zijn dat kinderen last kunnen krijgen van luieruitslag.

Multifunctionele balsem

Kortom: ik ben om én de billen van m’n baby zijn weer zoals ze horen te zijn. Echt een fantastisch product en ook nog eens multifunctioneel. Want ik heb zo’n lekker Michelin-rolletjes-baby en tussen die huidplooien kunnen ook nog wel eens smetplekjes ontstaan. Ook daartegen helpt de Calendula Billenbalsem heel erg goed. Bovendien kun je het spulletje ook preventief op de billetjes of tussen de plooien smeren. Zo heeft je kind nooit meer kapotte plekjes en dat is toch wel zo’n beetje de opluchting van iedere moeder, nietwaar?!

Beeld: iStock.com