7x zo overleef je Kerstmis met een baby

7x zo overleef je Kerstmis met een baby

Kerst met familie én een baby. Is dat te overleven? Ja. En dat ga je doen ook. Met deze tips sla jij je er gewoon doorheen. You got this. Let op: bevat humor!

1. Babyknuffelaars

Baby-wise: het voordeel is natuurlijk dat je een hele familie als achterban hebt. Ze kunnen √©√©n voor √©√©n worden ingezet om je baby te knuffelen, wiegen of flesje te geven. Wil je het helemaal grondig aanpakken? Maak je een rooster. (“N√©√© mam, jij bent pas om half acht. Netjes op je beurt wachten, dat moesten wij vroeger ook!”).

2. Party in jouw huis

Vier je Kerst bij jou, omdat je kleine dan lekker in zijn eigen bedje kan slapen? En is het plan ‚Äėalles zoveel mogelijk van tevoren bereiden‚Äô ergens gedurende de dag mislukt? Relaxed! Hoe de keuken eruit ziet is bijzaak.

3. Spreek je uit

Weet je nu al dat je het allemaal niet gaat halen vanavond? Pak je telefoon, app je moeder/zus/vader/oom/tante dat je later komt. En dat ze dat maar moeten pikken willen ze geen gestreste moeder op bezoek hebben met een krijsend kind.

4. Word niet nerveus

Accepteer het als je baby een beetje huilerig wordt van alle drukte en de onderbreking van het ritme en neem rustig de tijd om hem te troosten. Echt niemand neemt je dat kwalijk. Niet zenuwachtig doen dus, als je het idee hebt dat iedereen wacht op jou voor het hoofdgerecht. Dan beginnen ze maar vast.

Lees ook: Aan tafel met de feestdagen en je kind(eren)

5. Beeldschermtijd

Zijn er andere hyperactieve kinderen (nichtjes, neefjes, e.d.) in de kamer? Zorg dat je een iPad met YouTube klaar hebt voor noodgevallen. Heerlijk hoe gebiologeerd ze naar een schermpje kunnen staren. Tip: pas wel op w√°t de kinderen kijken. Voor de duidelijkheid: je baby telt hier natuurlijk niet mee. Die is je, net als de visite, dankbaar. Wat een rust weer in de kamer.

6. Proost!

Neem een borrel (wanneer mogelijk). Enough said.

7. Heb plezier!

Vergeet er niet van de te genieten. Want eigenlijk is Kerst gewoon vooral heel erg leuk!

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s (to be) delen? Deel je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com