7 ergernissen bij het verkopen en kopen van tweedehands babyspullen

7 ergernissen bij het verkopen en kopen van tweedehands babyspullen

Het is de uitvinding van de eeuw (of de vorige alweer?): kanalen waar je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen. Omdat we weten zeker dat er geen derde komt, verkopen wij dus alle babyspullen. Via het tweedehandsplatform dus. Maar wat is dat soms een ellende. Natuurlijk begrijp ik dat het dat het op Marktplaats allemaal nét even anders werkt dan in een winkel. Logisch ook, dat maakt het ook leuk. Maar déze dingen? Gewoon heel irritant!

Geschreven door Sjifra

1. Mensen die niet reageren op een bericht

Echt mijn grootste ergernis. Het is zó asociaal als iemand niks meer van zich laat horen. Ik vind het echt niet erg als iemand iets toch niet wilt hebben, maar laat het even weten. Of geef een bedankje voor de gedane moeite. Maar negen van de tien keer hoor je helemaal niets. Doe je in het dagelijks leven toch ook niet?

2. Niet op komen dagen op een afspraak

‘Ik kon het adres niet vinden’ (als je al mazzel hebt dat je nog iets hoort …)

3. Dat je denkt dat je een deal hebt, maar dat dat toch niet zo blijkt te zijn

Je hoort niets meer en dan blijkt het al verkocht. ‘Nee, het was wie het eerst komt …’ Emh, dat had je dan wel even kunnen zeggen … Bedankt!

4. Mensen die veel te laag bieden

Wanneer de vraagprijs 100 euro is en iemand 10 euro biedt … Wat denk je zelf?

5. Je kunt niet iedereen vertrouwen

Gelukkig ben ik nog nooit opgelicht, maar wel altijd op mijn hoede. Jammer dat het nodig is. Het gebeurt nog steeds, dus blijf alert. Een tip is om de gebruikersnaam even te google’en. Vaak zegt dat genoeg.

6. Als het niet lukt om iets verkocht te krijgen

Wat is er mis met de spullen waar mijn babytjes groot in zijn geworden?!

7. Mensen die alleen plaatjes van de website van de winkel plaatsen

Daar heb ik toch niets aan? Ik wil weten hoe het er nu uitziet!

Ook je verhaal delen?

Heb jij een bijzonder, mooi, ontroerend of grappig verhaal en wil je die graag met andere mama’s delen? Deel dan je verhaal (500-800 woorden) via redactie@wij.nl. Anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij. Let op: verhalen die elders al online verschenen zijn, worden niet gepubliceerd.

Beeld: iStock.com