5 manieren waarop je baby je vertelt dat je het fantastisch doet

5 manieren waarop je baby je vertelt dat je het fantastisch doet

Toen ik voor de eerste keer moeder werd, had ik geen idee waar ik eigenlijk allemaal mee bezig was. Ik kwam thuis uit het ziekenhuis en besefte dat ik het nu allemaal zelf moest gaan. Maar oh, wat werd ik daar onzeker van.

Geschreven door Irene

Hoe kon ik weten of ik het wel goed deed? Hoe kon ik weten waarom mijn kind nou anderhalf uur non-stop bleef huilen? Had ze pijn? Had ze honger? Ik wist het niet en dat maakte me uitermate onzeker. Gelukkig begon dit allemaal snel te veranderen. Ik wende aan het liefste kleine meisje wat ik ooit had gezien en vond een ritme in mijn nieuwe leven met haar.

Mijn dochter groeide goed, at goed en keek mij aan alsof ik de beste persoon in de wereld was. Mijn onzekerheden verdwenen al meer naar de achtergrond. Omdat we als (jonge) moeders allemaal reminders nodig hebben dat we het fantastisch doen, is hier hoe je baby je dit probeert te vertellen.

1. De manier waarop je baby naar je kijkt

Je kent de blik waar ik het over heb toch? Wanneer je baby je met erkenning aankijkt, weet je dat je het als moeder goed doet.

2. De manier waarop je baby huilt

Misschien dat mijn man tegenwoordig favoriet is bij mijn 3-jarige (want papa zegt geen nee), maar toen ze pasgeboren was, wilde ze enkel mij. Ze zou huilen en niet stoppen tot ik haar oppakte en in mijn armen hield. Natuurlijk wilde ik het liefste slapen, wanneer ze mij voor de vierde keer in de nacht wakker maakte. Om te weten dat mijn kind zo graag bij mij wilde zijn, voelde heel goed.

3. De manier waarop je baby in slaap valt in jouw armen

Toen ik zag hoe mijn baby in slaap viel nadat ik haar een voeding had gegeven, voelde ik mij de meest gelukkige moeder op aarde. Ik wist dat ik het goed deed toen ze in dromenland viel terwijl ze in mijn armen lag.

4. De manier waarop je baby naar je glimlacht

Weet je nog wanneer je baby in zijn slaap glimlachte? Mijn dochter deed dit continu, waardoor ik uren naar haar kon kijken terwijl ze sliep. Toen, op een dag, keek ze me aan en lachte alleen maar. Ze wist ook dat ze lachte, en het was volledig vrijwillig (geen papa die stiekem in haar buik kriebelde). Het was geen droom of onwillekeurige grijns. Ze lachte naar me. Ze glimlachte om me te laten weten dat het goed gaat met haar.

5. De manier waarop je baby je vasthoudt

EĆ©n van mijn favoriete momenten met mijn baby was tijdens het voeden wanneer ze mijn vinger of mijn arm pakte. Het waren magische momenten waarop ze zachtjes mijn wang aanraakte of met mijn haar speelde. Ik denk dat ze me probeerde te vertellen, dat ze ook van mij hield.

(Bron: Romper.com)

Beeld: iStock.com