De bevallingssoap: 'Mijn twee kinderen zijn op dezelfde dag geboren'

Bevallingsverhaal over kinderen die op dezelfde dag zijn geboren

Wat als je kinderen (uit verschillende zwangerschappen) op de zelfde dag worden geboren. Say what? Hoe bijzonder! Het overkwam deze moeder. Lees hieronder haar bevallingsverhaal.

Onze kinderwens is altijd groot geweest. Wij zijn inmiddels al vijf jaar bij elkaar en wonen net een jaar samen. We besluiten om voor ons eerste kind te gaan, Zo gezegd, zo gedaan, binnen een maand ben ik in blije verwachting van onze zoon. De zwangerschap verloopt erg goed en ik voel me beter dan ooit zonder de hormonen van de pil (waar ik overigens heel veel last van heb).

Op 11 juli breken mijn vliezen

We willen het geslacht pas met de geboorte weten, lekker ouderwets zoals ze het vroeger deden. De maanden vliegen voorbij en voor ik het weet ben ik alweer 40.6 weken zwanger. Op 11 juli breken mijn vliezen. In de avond om 18.24 uur is onze prachtige zoon Bart Jr. geboren, met een gezond gewicht van 4210 gram. Wat zijn wij trotse en blije ouders.

De naam die hij krijgt is de naam van mijn vader, die helaas net een maand voordat ik er achter kwam, plotseling op 53-jarige leeftijd overlijd aan een hartstilstand. Ik heb altijd gezegd: als ik ooit een zoon krijg, ga ik hem naar mijn vader vernoemen.

We kunnen het niet geloven

Na maanden van slapeloze nachten, blije en trotse momenten, besluiten we dat we voor een tweede willen gaan. Dit doen we in verband met het leeftijdsverschil. We gooien de pil weg en binnen zes maanden, ben ik weer zwanger. Deze keer willen we wel weten wat het geslacht is. Met een hele grote confetti ballon maken we bekend dat we een dochter verwachten.

De dag van de echo breekt aan. Tot onze verbazing kijken we elkaar aan en lachen we, als we de uitgerekende datum zien. “Mevrouw u bent uitgerekend op 11 juli.” We kunnen het niet geloven, hoe kan dit? Op de dag dat onze eerste zoon geboren is. De maanden erna vliegen voorbij.

Nee, vandaag gaat het niet gebeuren

Op 11 juli vieren we Bart zijn verjaardag. De dag bestaat uit cadeautjes geven en samen leuke dingen doen. Mijn moeder vraagt de hele tijd of ik al iets voel komen. Nee moeders, het gaat echt niet gebeuren vandaag.

Om 17.00 uur gaan we aan tafel zitten en ik giet de aardappels af. Ineens voel ik behoorlijk wat krampen en kan ik niet meer normaal staan. Mijn moeder roept meteen dat de bevalling is begonnen. 's Avonds rond 21.20 uur is onze dochter Lizzy Joy geboren met een gezond gewicht van 4160 gram na een mooie rustige badbevalling.

We hebben ineens twee kinderen, die op dezelfde dag geboren zijn. En ook nog wel op de uitgerekende datum. Wij vinden het zelf erg bijzonder en een heel mooi, dat wij het zo hebben mogen meemaken.

Ook je bevallingsverhaal delen?

Hoe verliep jouw bevalling? Vertel het ons en andere moeders. Hoe? Deel je verhaal (ongeveer 500-800 woorden) via redactie@wij.nl o.v.v. Mijn bevalling. Bij publicatie van je verhaal neemt de redactie per mail contact met je op. Verhalen worden anoniem gedeeld.