10x zo wisten jullie dat jullie zwanger waren

Ontdekken dat je zwanger bent

Nog voordat een zwangerschapstest kan aantonen dat je zwanger bent, kunnen ze al opduiken: zwangerschapskwaaltjes. WIJ vroeg op social media: wat waren bij jou de eerste tekenen van je zwangerschap? Wat voelde je precies en waar merkte je het aan? Hieronder vind je een greep uit de reacties.

1. Boos om de kip

“Ik was zo boos op mijn man, omdat hij naar mijn idee een te groot pak kip kocht. Ik vond 300 gram genoeg en hij had 500 gram gekocht. Ik was daar zó boos om. Toen zei mijn man: “Volgens mij ben je hartstikke zwanger, want je doet echt heel overdreven.” Dat klopte … ik bleek zwanger te zijn.”

2. Voedselvergiftiging?

“We waren naar een beurs gegaan voor zijn werk en had daar wat gegeten. De dag daarna begon de misselijkheid, dus ik dacht dat ik een voedselvergiftiging had. Het spugen bleef drie weken lang aan houden. Toen mijn man terug kwam van werk zei hij dat zijn collega’s dachten dat ik gewoon zwanger was. Dag erna test gedaan, omdat ik wilde laten zien dat het niet zo was … Ja hoor, die was positief. Ik bleek al acht weken zwanger te zijn.”

3. Koffie? Bah!

“Ik moest opeens geen koffie meer en gooide dat op wat anders. We waren net terug van vakantie, tot m’n vriendin zei: “Doe jij maar is een test.” Ja hoor, na vijf jaar een positieve test.

4. Verslaafd aan de geur van bleekmiddel

“Ik vond de geur van bleekmiddel ineens heel lekker. Mijn man snapte niet waarom ik deze geur ineens zo lekker vond. Een paar dagen daarna had ik een positieve test in mijn handen.”

5. Spontane agressie

“Ik werd ineens heel agressief (was altijd de rust zelfde). Ik gooide bijna mijn net gekochte e-reader door de kamer, omdat het installeren niet lukte. Twee dagen later had ik een positieve test.” 

6. Pijn tijdens het niezen

“Hele erge pijn onder in mijn buik toen ik moest niezen. Toen dacht ik bij mezelf: “Ik doe nog maar een test.” En ja hoor, bingo.”

7. Deze griep duurt wel erg lang

“Ik lag op bed en voelde me ziek. Ik dacht dat ik de griep had. Ik had hoofdpijn, moest veel spugen en had last van mijn buik. Manlief stelde voor om een test te doen. Ik bleef maar roepen dat het gewoon een griepje was. Deze ‘griep’ werd alleen maar erger, dus de volgende ochtend urine opgevangen en test gedaan … En ja hoor, ik was zwanger!”

8. Anders dan anders

“Eerste keer had mijn man het door. Blijkbaar was ik anders. Ik dacht dat het lag aan het feit dat ik net getrouwd was en dat alle stress mijn lichaam uit moest. Hij bleef maar zeuren dat ik zwanger was. Uiteindelijk tegen hem gezegd, dat als hij dat dacht, zelf maar een test moest halen. En ja hoor positief.”

9. Voelen dat het raak is

“Bij beide zwangerschappen wist ik onmiddellijk na de conceptie al dat het ‘raak’ was.”

10. Geen ontbijt?!

“Ik was elf dagen over tijd en kon ’s ochtends niet ontbijten. Ik ben iemand die heel graag ontbijt, dus het was wel duidelijk. En jahoor: zwanger!”