
Bevallen doet pijn ... Hoeveel is niet van tevoren te zeggen en iedereen ervaart pijn op haar eigen manier. Een goede voorbereiding helpt het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Wil je pijnbestrijding? Verdiep je dan in de mogelijkheden.
Wat is de oorzaak van pijn tijdens de bevalling? Een heel groot deel van de pijn komt voort uit de belasting van de zenuwknopen rond je baarmoedermond tijdens de ontsluitingsweeën.
Wat zijn de voor- en nadelen van de meest voorkomende pijnbehandelingsmethoden en hoe werken ze precies?
De eerste pijnsignalen waarschuwen je om een veilige en vertrouwde plek te zoeken waar je kunt bevallen. Bijna dierlijk, maar ook noodzakelijk om je volledig te kunnen focussen op de bevalling.
Hoe bereid je je bevalling voor? Ontspanning en acceptatie zijn de beste manieren om zo min mogelijk pijn te ervaren.
Je bevalling gaat pijn doen, dat staat vast ... Maar je kunt het jezelf wel zo comfortabel mogelijk maken waardoor je beter om kunt gaan met de pijn. WIJ.nl geeft je diverse tips.
Pijnbestrijding alleen mogelijk bij een bevalling in het ziekenhuis? Nee hoor. Ook vóór, tijdens en na de bevalling zijn er methoden om ongemak en pijn te verlichten.
Voor pijnbestrijding met medicijnen ga je naar het ziekenhuis. Het betreft immers medicatie, waardoor ook je baby’s conditie in de gaten moet worden gehouden. Mogelijkheden zijn o.a.: lachgas, ruggenprik, remifentanil infuus en injectie met pijnstillend medicijn.
Baringspijn heeft een doel, namelijk dat het je waarschuwt dat je baby eraan komt en je een veilige plek moet zoeken. Maar dit neemt niet weg, dat in sommige situaties en voor sommige vrouwen de pijn onverdraaglijk is en pijnbestrijding dus wenselijk.