De bevalling van Esther

Geboortecoach Esther Koppelaar: "Op 24 september ben ik 40+5 weken zwanger. Hoewel ik van de zwangerschap geniet ben ik het nu echt zat! Ik wil zo graag mijn baby zien. Ik begin echt ongeduldig te worden. Ik was er vandaag gewoon chagrijnig van. Ik nader de 41 weken en ik zie een inleiding als een donderwolk boven mijn hoofd hangen. Mijn grootste nachtmerrie zou zijn dat ik naar het ziekenhuis moet om ingeleid te worden. Bij mijn eerste kindje ben ik heel vlot thuis bevallen en dat wil ik nu weer. Het rommelt al een aantal dagen in mijn buik, maar het zet niet door.

Om 5.30 uur word ik wakker van een pijnlijke harde buik. Het voelt al anders dan al het gerommel van de laatste dagen. Ik vraag me af of het gaat beginnen, maar eigenlijk weet ik instinctief het antwoord al. En 4 minuten later wordt mijn vermoeden bevestigd als de volgende wee zich aandient. En 4 minuten later weer. Er zit dus al meteen regelmaat in. Ik blijf lekker in bed liggen en zucht rustig de weeën weg. Het is goed te doen.

Om 6.00 uur voel ik dat het heftiger gaat worden en ik wil onder de douche. Ik maak mijn man wakker die nog lekker lag te slapen. Ik zeg hem dat de bevalling is begonnen en dat ik onder de douche ga. Hij staat meteen op en stelt voor om mijn moeder te bellen. Zij zou onze oudste dochter ophalen. Nadat hij mijn moeder heeft gebeld stelt hij voor om de verloskundige ook al te bellen. Ik denk er even over na, zou het niet te vroeg zijn? Maar ik voel aan de heftigheid van de weeën dat het al opschiet. Dus ik stem toe.

Hoe verloopt de rest van Esthers bevalling? En wat kun jij ervan meenemen voor je eigen bevalling?

Stel jouw persoonlijke vraag aan de geboortecoach!