Verzorgingsproducten voor je baby

Verzorgingsproducten voor je baby

De huid is ons grootste en belangrijkste orgaan van ons lichaam: ca. 16% van ons lichaamsgewicht. Zeker bij kleintjes met een kwetsbare huid ben je voorzichtig met je keuze voor verzorgingsproducten. Wat is wat: van puur natuurlijke ingrediƫnten tot hypoallergene artikelen, van biologisch tot dierproefvrij.

Wat zijn hypoallergene verzorgingsproducten voor je baby?

Hierin zijn geen ingrediƫnten verwerkt waarvan bekend is dat mensen er heftig op kunnen reageren. Dat betekent niet dat je er nƭet op kunt reageren, het risico is alleen kleiner. Hypoallergene artikelen bevatten vaak wel de ook als irriterend bekend staande conserveringsmiddelen (alcohol en parfum) dus je hebt geen zekerheid.

TIP! Wil je besparen op babyverzorging? Bekijk de actuele luieraanbiedingen en profiteer van fikse kortingen.

Wat houdt dermatologisch getest in?

Geeft informatie over de kans dat een product overgevoeligheidsreacties oproept en door verschillende huidtypen wordt verdragen. De producent test op een groep vrijwilligers, waardoor het niet zeker is of je al dan niet een huidreactie krijgt.

Wat is PH-neutraal?

Het product heeft dezelfde pH-waarde als de huid. Dat houdt in dat het de zuurgraad en dus de beschermende functie van de huid respecteert.

Natuurlijke verzorgingsproducten voor je baby

Bevat geen synthetische chemicaliƫn of conserveringsmiddelen, die direct of indirect verstoringen van het biologische huidevenwicht veroorzaken, vooral op de lange termijn gezien. Natuurlijke cosmetica herstelt en behoudt de balans van zuurgraad, vetmantel en natuurlijke bacteriƫn.

Biologische verzorgingsproducten voor je baby

Bevat een bepaalde hoeveelheid (afhankelijk van het keurmerk) natuurlijke ingrediĆ«nten - vooral plantaardige oliĆ«n, kruidenextracten, vetten en wassen, etherische oliĆ«n, bloemenwater en aroma’s - uit gecontroleerde biologische teelt.

Dierproefvrije verzorgingsproducten voor je baby

Vanaf 1997 zijn dierproeven voor make-up en verzorgingsproducten verboden in Nederland. Vanaf 2009 mag er in de EU geen verzorgingsproducten en cosmetica op dieren worden getest. In 2013 komt er een volledig Europees handels- en test verbod op cosmeticaproducten. Kijk voor meer informatie en een lijst met dierproefvrije cosmeticamerken op proefdiervrij.nl.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby