Nagels knippen bij je baby

Nagels knippen bij je baby

Babynagels groeien snel en kunnen behoorlijk scherp worden. Als je ze niet bijhoudt, worden de nageltjes puntig en kan je baby zichzelf openkrabben in zijn gezichtje. In de eerste 3 maanden kun je beter een nagelvijltje gebruiken, omdat de nageltjes nog erg zacht zijn. Daarna is een babyschaartje met stompe punten ook geschikt.

Hoe vijl je de nageltjes van je baby?

Zachte babynageltjes kun je het beste voorzichtig recht vijlen. Gebruik hiervoor kartonnen vijltjes. Pak een vingertje van je baby vast en druk de huid iets naar onder, zodat je goed bij het nageltje kan. Je kunt het beste Ć©Ć©n kant op vijlen, anders ontstaan er alsnog scheurtjes en scherpe randjes in de nageltjes. Blijven de nageltjes scherp, ondanks het vijlen? Kijk dan eens of krabwantjes iets voor je baby zijn. Dit zijn een soort wantjes die voorkomen dat je baby zijn gezicht openkrabt.

Hoe kun je het beste nageltjes knippen bij je baby?

Zodra de nageltjes van je baby hard genoeg zijn, kun je ze gaan knippen met een baby nagelschaartje. Houdt het handje van je baby goed vast, druk de huid wat naar beneden en knip de nageltjes rond af. Bij teennagels knip je de nagels recht af. Vind je baby het niet prettig of is hij onrustig? Doe het dan terwijl hij ligt te slapen. Is voor jou ook een stuk prettiger, want je moet er niet aan denken dat je per ongeluk in zijn vinger knipt!

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby