5 handige tips om te besparen op luiers

5 handige tips om te besparen op luiers

EĆ©n van de eerste dingen die je voor je baby nodig hebt zijn luiers. Je baby gebruikt er in het eerste jaar van zijn leven ongeveer zeven per dag en dus maar liefst zoā€™n negenveertig per week! Met zoveel luiers is het fijn als je er niet te veel geld aan uit hoeft te geven. Maar hoe zorg je daarvoor? In dit artikel geven we je vijf praktische tips om te besparen op de luiers van je baby.

1. Kijk of er aanbiedingen zijn

EĆ©n van de makkelijkste manieren om op luiers te besparen is door ze in de aanbieding te kopen. Je vindt vaak koopjes in de winkel maar ook online zijn er veel aanbiedingen op luiers. Online kan je veel aanbieders vergelijken, waardoor je al snel de beste deals vindt.

2. Kies voor bulkverpakkingen

Luiers zijn vaak goedkoper als je ze in bulkverpakking koopt. Je koopt namelijk in Ć©Ć©n keer een groot aantal en daarom is de prijs per babybroekje lager. Bulkverpakkingen zijn soms in de aanbieding waardoor je extra korting krijgt.

Bij bulkverpakkingen is het wel verstandig om van tevoren te bepalen hoeveel je nodig hebt. Doordat je baby groeit, kan hij al snel een grotere maat luiers nodig hebben. Als je te veel van een bepaalde maat in huis hebt, loop je het risico dat ze niet meer passen.

3. Wees zuinig met je luiers

Bij een grote boodschap moet je baby natuurlijk meteen verschoond worden. Maar je hoeft je kleintje niet na elk plasje te verschonen. Babybroekjes kunnen namelijk vaak makkelijk meerdere plasjes opvangen voordat ze te nat worden. Zo bespaar je een hoop luiers en dus ook flink in de kosten.

4. Koop wasbare luiers

Wasbare luiers kunnen worden gewassen en daardoor kan je ze langere tijd gebruiken. Doordat je ze niet weg hoeft te gooien zijn ze vaak voordeliger dan de wegwerp variant. De wasbare versie is bij een gemiddeld gebruik per kind zelfs ā‚¬ 500 goedkoper!

De wasbare variant is soms ook fijner voor je baby, doordat ze meestal geen chemische stoffen bevatten die vervelende kwaaltjes zoals luieruitslag kunnen veroorzaken. En krijg je meer kinderen die de broekjes ook dragen? Dan gaan de kosten nog verder omlaag. Je kan ook geld besparen door voor tweedehands broekjes te kiezen.

5. Ga naar de luierbank

Zit je echt krap bij kas? Check dan of er een luierbank bij je in de buurt is. Dit lijkt een beetje op een voedselbank. Het is namelijk een verzamelpunt waar ouders babybroekjes die ze over hebben naartoe sturen. Andere ouders kunnen de broekjes voor lage prijzen kopen.

Er komen steeds meer luierbanken in Nederland. Let erop dat het niet alleen een drop-off locatie is, maar dat er ook echt babybroekjes worden verkocht en hou de aanbiedingen scherp in de gaten. Zo zal het je vast en zeker lukken om de meest voordelige luiers te vinden.

Beeld: iStock.com/ozgurcankaya

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby