Vakantie met baby: inpaktips voor de auto

Vakantie met baby: inpaktips voor de auto

De auto inpakken voor vakantie of een weekendje weg, is vaak even puzzelen. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Het is belangrijk dat er geen losse spullen door de auto kunnen vliegen. Houd ook rekening met het totale laadvermogen van de auto. Een volle laadruimte, gecombineerd met een dakkoffer en een fietsenrek is vaak te veel voor een auto. Dit heeft invloed op de wegligging en vergroot de kans op een ongeluk.

De auto volproppen is bovendien niet gunstig voor je brandstofverbruik. Meestal gebruik je toch niet alles wat je meeneemt. Met nog wat plek over, houd je ruimte over voor leuke vakantieaankopen.

Probeer je koffer of weekendtas zo efficiënt mogelijk in te pakken, bijvoorbeeld met vacuümverpakkingen. Kijk welke kledingstukken goed met elkaar combineren, dan hoef je minder mee te nemen. Laat grote flacons shampoo en doucheschuim thuis. Giet voldoende over voor de vakantie in kleine flacons. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij de drogist. En, op vakantie is ook altijd alles te koop. Heb je dus echt voor twee weken luiers nodig? Of voor de eerste dagen en koop je op bestemming een nieuwe verpakking?

Tip! Check deze handige inpaklijst voor als je op vakantie gaat met je baby.

Inpaktips voor de auto: hoe verdeel je de bagage?

  • Zorg dat je de zware spullen als eerst inpakt. De beste plek is onderin de laadruimte en tegen de rugleuning van de achterbank aan.
  • Zorg het liefst dat er geen spullen los bovenop de hoedenplank liggen. Deze kunnen bij hard remmen of in geval van een ongeluk naar voren schieten.
  • Komt de bagage toch boven de rugleuning van de achterbank uit? Zorg dan voor een bagagenet of -traliewerk.
  • Bevestig DVD-spelers, laptops of tablets stevig aan de leuning van de voorstoelen.
  • Zorg dat alle kinderen op een prettige, veilige zitplaats zitten. Met de juiste autostoel die goed vastzit en vrij van bagage.

Check je auto voordat je op vakantie gaat met je baby

  • Zorg voor de juiste bandenspanning. Deze moet worden verhoogd als de auto zwaar wordt beladen. Zo verbruik je minder brandstof en ook de wegligging wordt beter.
  • Een dakkoffer hoort op het midden van het dak te worden geplaatst. Aan de zijkant lijkt praktischer, maar heeft invloed op de wegligging.
Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby