Duurzaam speelgoed voor je baby

Duurzaam speelgoed voor je baby

Als ouder speel je een grote rol in het aanbieden van duurzaam speelgoed. Je baby is op ontdekkingsreis en heeft steeds behoefte aan nieuwe uitdagingen. Hoe kan je jouw baby eerlijk, puur Ć©n bewust laten spelen?

Eerlijk speelgoed voor je baby: natuurlijke materialen

Zodra je baby zijn handjes ontdekt heeft, gaat er een wereld voor hem open. De rammelaar krijgt meer betekenis en dingen vastpakken wordt zijn nieuwste fascinatie. Met duurzaam speelgoed weet je zeker dat je een eerlijke keuze hebt gemaakt voor je kind.

Kijk bij houten speelgoed eens naar de oorsprong; fair trade producten zijn tegen een rechtvaardige prijs ontstaan en er is geen kinderarbeid aan te pas gekomen. Het FSC-keurmerk wijst op hout afkomstig uit een goed beheerd bos met oog voor het milieu. Daarnaast is hout ook nog eens ecologisch en duurzaam door zijn lange levensduur.

Puur speelgoed voor je baby: speelgoed met een verhaal

Hoe fijn is het om te zien dat je kind blij wordt van dat muziekdoosje waar je zelf nog mee gespeeld hebt vroeger. Je mooie herinneringen zijn verbonden aan iets wat nog jaren mee kan.

Veel mensen halen voldoening uit het doorgeven van hun speelgoed en de bijbehorende geschiedenis. 67,1% van de jonge ouders zegt zelf geĆÆnteresseerd te zijn in tweedehands speelgoed, blijkt uit onderzoek van WIJ naar de tweedehandsmarkt. De emotionele waarde stijgt naarmate de jaren verstrijken. Een puur en persoonlijk verhaal over speelgoed spreekt vaak meer aan dan de fabrieksspecificaties.

Bewust speelgoed voor je baby: kopen en verkopen

De ontwikkeling van je baby gaat zo snel dat hij steeds weer andere behoeften heeft. Als hij geen interesse meer toont in zijn speelgoed, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe uitdaging voor hem te zoeken. Jij kunt zelf al grote stappen maken in de duurzaamheid van speelgoed. Verkoop het speelgoed van je baby als hij toe is aan iets nieuws en koop zelf ook eens vaker tweedehands speelgoed!

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby