Babynestje: zo gebruik je het veilig

Babynestje: zo gebruik je het veilig

Het schattige nestje in mooie zachte stofjes en leuke kleurtjes en printjes, is inmiddels een vast item in de babyuitzet. Maar moeten we daar nu wel zo blij mee zijn? In principe is er niets mis met het product als het op een veilige manier gebruikt wordt. En veilig betekent in dit geval, onder toezicht. Wil je je pasgeboren baby een beschut plekje geven op een kleed of in de box, dan kun je hiervoor een babynestje gebruiken, mits je je kind in de gaten houdt.

Samen met VeiligheidNL

Wanneer kan je het babynestje veilig gebruiken?

Helaas wordt het babynestje door veel fabrikanten en winkeliers aangeprezen als slaapplaats. Er wordt letterlijk gezegd ā€œleg het nestje in het wiegje of het bed van de ouders en de baby ligt veilig tussen de zachte randen van het babynestjeā€. Maar die zachte randen zijn nu juist het probleem! Als je baby met het hoofdje opzij draait of begint te rollen kan het met het mondje en neusje tegen deze zachte rand aankomen en daardoor minder goed ademhalen. Daardoor is een babynestje om ’s nachts in te slapen niet veilig.

Het advies van Kinderveiligheid.nl is: Gebruik een babynestje in de box of op een kleed en blijf erbij. Gebruik een babynestje niet in de wieg, het ledikant of het ouderlijk bed.

Lees ook: 4x veilig slapen voor je baby

Kijk ook naar de volgende video: Een fijne en veilige slaapplek

Wil je meer weten over het veilig gebruik van babynestjes? Lees verder op Kinderveiligheid.nl.

Beeld: iStock.com/AzmanL

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby