Zoon valt alleen in slaap als je hem wiegt. Iemand tips?

Eline: "Ik heb een zoon van drie maanden. Hij is een moeilijke slaper. Hij kan alleen maar slapen als je hem in slaap wiegt. Nu wordt hij steeds zwaarder en kan ik het niet altijd volhouden om hem te wiegen. Ik heb al eens geprobeerd om hem gewoon op bed te leggen, maar dan blijft hij non-stop huilen. Ik wil hem niet te lang laten huilen en hem het gevoel geven dat hij er alleen voor staat. Hebben meer ouders hiermee te maken gehad? Hoe hebben jullie dat opgelost? Ik zou graag willen dat hij leert om zelf te gaan slapen. Alle tips zijn welkom!"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Hanneke - "Wij hadden dit ook bij ons zoontje en het werd erg zwaar. Ik had geen rug meer over.  Uiteindelijk gaf hij ook over aan de slaap als we hem wiegden in een wipstoeltje. Dat was onze redding. Inmiddels is hij zeven maanden en valt alweer een hele tijd zelf in slaap in zijn bedje."

Latifa - "Ik heb mijn kinderen nooit lang laten huilen. Ze gingen gewoon bij mij in bed. Met drie jaar kocht ik een bed die ze zelf hadden uitgezocht en gaf ze een leuke kamer. Ze gingen zonder moeite in hun eigen bed slapen. Als ze ziek waren dan wilden ze wel in mijn bed."

Suzanne - "Mijn beide kinderen hebben het eerste half jaar in mijn armen geslapen. Als ze diep genoeg sliepen, dan pas weg leggen. Met de jongste hebben we daarna nog aan samen slapen gedaan (Die bleek reflux te hebben dus die sliep helemaal niet) en hij is nu net drie geworden. Elke avond zitten we bij hem op zijn kamer, totdat hij in slaap valt. Dat is wat voor ons goed werkt.

Angelique - "Onze middelste bleek gewoon een kwartiertje te moeten huilen, om de indrukken van de dag te verwerken. Door iedere keer te troosten (want ja: zielig dat huilen) onderbraken we dat huilen en begon dat kwartiertje iedere keer weer opnieuw. Daar kwamen we achter toen we een keer de babyfoon waren vergeten aan te zetten. Toen bleek ze gewoon heerlijk te slapen. Sindsdien wachtten we wat langer om te troosten en ging het stukken beter."

Denise - "Laat je kind nakijken, misschien is er iets medisch. Laat je niet afschepen door cb, huisarts en kinderarts. Je mama gevoel is de waarheid! Probeer er altijd voor je kind te zijn, hij/zij huilt niet voor niets! Dat laatste heb vooral hier geholpen. Mijn zoon heeft koemelk allergie en reflux. Pas toen dat onder controle was voelde hij zich veilig om alleen te slapen. Ik heb ook een lange weg bewandeld, maar uiteindelijk heb ik gewoon lak aan de 'goedbedoelde adviezen.' Volg je eigen gevoel!"

Evelien - "Mijn schoonzusje heeft precies hetzelfde met haar zoontje. Zij hebben een slaapcoach ingeschakeld en nu kan hij al zelf in slaap vallen zonder te huilen. Ik zou ook even naar een osteopaat gaan, die kan voelen of er iets bekneld zit."

Lucienne - "Mijn dochter viel alleen maar op of tegen mij aan in slaap. Ik ben haar toen gaan dragen in een draagdoek en later in een draagzak. Dat werkte perfect! Heb ik ook best lang volgehouden en vind het nog steeds heerlijk om haar lekker te kunnen dragen."

Marjolein - "Hij hóórt dichtbij mama en dat probeert hij je ook duidelijk te maken. Veel dragen en 's nachts veilig samen slapen. Dat zou de norm moeten zijn. Baby's zijn nog zó vreselijk afhankelijk. Inbakeren moet je met drie maanden echt niet doen."

Nynke - "Laten we vooral eens snel stoppen om dit als probleem te zien. Dit is volkomen normaal gedrag voor drie maanden oude baby's. Die hebben die geborgenheid gewoon nog nodig. Waarom willen we op zulke jonge leeftijd al toe naar individualisme? Lekker knuffelen."

Sherida - "Wij zijn op bed gaan zitten en zo wiegen. De eerste paar keer duurde het wat langer, maar gaat nu goed en soms kunnen we hem wegleggen en blijven we bij hem liggen tot hij slaapt."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.