WIJ fan Marloes: "Wat is jouw ervaring met kolven?"

WIJ fan Marloes heeft een vraag: "Ik ben deze zomer uitgerekend en wil graag borstvoeding geven. Daarnaast wil ik kolven, zodat mijn partner ook af en toe flesjes kan geven en ik niet alleen aan het voeden vastzit.

Ik zou graag willen weten hoe anderen dit hebben gecombineerd, hoe is dit bevallen en vanaf welke week kan ik beginnen met kolven? Ik heb een afspraak bij de lactatiekundige staan, maar ben ook erg benieuwd naar ervaringen van andere ouders."

Heb jij tips voor Marloes? Deel je ervaringen in een reactie. Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.

Reacties (2)

afbeelding van vdej-1446473
2 februari 2021
Voor meer info wil ik je verwijzen naar de borstvoedingsorganisatie La Leche League: https://www.lalecheleague.nl/
Ook Medela heeft veel bruikbare info op hun website.

Ik heb overigens de Medela Freestyle Flex dubbele elektrische borstkolf gebruikt. Superfijne kolf en de Medela-app is ook prettig in gebruik!
afbeelding van vdej-1446473
2 februari 2021
Hoi Marloes,
Ook ik heb gekolfd naast borstvoeding. Eerst deden we dat een paar dagen om te weten hoeveel onze zoon dronk en daarna om te wennen aan een fles die hij op termijn bij de crèche zou krijgen. Je kunt kolven beschouwen als ontlasten, vooral in het begin als je baby nog niet snel en veel drinkt. Maar op termijn vond ik dat ik dubbelop bezig was (kolven stond op een bepaald moment gelijk aan de hoeveelheid tijd borstvoeding incl alle flesjes en attributen voor kolven goed schoonmaken na gebruik, waaronder steriliseren), dus beperkte ik het kolven tot 1 x per dag ongeveer een 1 uur na de ochtendvoeding en vroor dit in. Zo bouw je een voorraad op voor de crèche en tevens het flesje dat wij in de avond gaven om te wennen aan de fles die bij de crèche gegeven zou worden.