Voedingstip bij reflux

Anne: "Onze baby heeft last van reflux. Johannesbroodpitmeel dikt de voeding in, maar bij borstvoeding helpt dit niet. In borstvoeding zit een enzym dat de vezels van het johannesbroodpitmeel direct afbreekt. Wat kan ik doen?"

Charlotte Maintz: Kinderen die last hebben van (verborgen) reflux kunnen baat hebben bij johannesbroodpitmeel. De onverteerbare vezel bindt zich aan vocht. Dit zorgt ervoor dat de voeding op zijn plek blijft in het maagje en niet meer omhoog kan vloeien. Dit is voor baby's heel fijn!

Papje maken

Het klopt dat borstvoeding vaak niet goed 'mengt' met het johannesbroodpitmeel. Om ervoor te zorgen dat het teruggeven of terugslikken minder wordt, kun je voorafgaand aan het geven van borstvoeding, een papje aanmaken. Met 25-30 ml (gekookt en afgekoeld) water en 1 maatschepje Nutrilon Nutriton maak je een papje dat je met een lepeltje kunt geven aan je kleine. Dit kun je vooraf, maar eventueel ook achteraf, geven. De moedermelk bindt zich dan in het maagje wel goed aan het johannesbroodpitmeel. 

Stel jouw persoonlijke vraag aan Charlotte. Je krijgt online super snel antwoord.