'Mijn kind heeft een grote zuigbehoefte, maar weigert de fopspeen?!'

WIJ fan Anouk: "Mijn dochter is nu bijna 9 weken en doet het heel goed! Waar ik tegenaan loop is dat zij een grote zuigbehoefte heeft. Het probleem hierbij is dat zij de fopspeen weigert. Heb er een stuk of 6 geprobeerd op verschillende momenten en ook met (moeder)melk (geef volledig borstvoeding) erop. Haar eigen duimpje pakt ze ook niet. Ik kan af en toe wel 2 uur aan een stuk met mijn pink in haar mondje zitten. Iemand tips hoe ik haar aan haar duimpje of fopspeen krijg?"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Francesca. "Zuigbehoeften hoeft niet altijd te betekenen dat ze een speentje nodig hebben, omdat ze wel op je pink blijven sabbelen het kan ook gewoon betekenen dat ze graag bij je willen zijn. Ik noem dat mama Honger. Een draagdoek of draagzak is dat echt een uitkomst. De kleine lekker dicht bij mama of papa. Geniet ervan die tijd is zo voorbij en dan gaan ze zelf spelen en bewegen!"

Mandy. "Herkenbaar.. mijn zoontje van 6 weken heeft ook een enorme zuigbehoefte, waardoor het lijkt alsof iedere dag een regeldag is. Ik moet zeggen dat hij nu rustiger wordt, maar een speen wilt hij ook echt niet. Ik heb het gewoon geaccepteerd. Ze zijn groot voordat je het weet en dan denk je terug aan al die uren die je met m hebt gezeten"

Tatjana. "Ik heb hetzelfde probleem gehad. Ik heb 2 weken lang non-stop de speen gegeven en toen pakte ze hem eindelijk. Ik was namelijk ook een speen voor haar."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.