Mijn dochtertje is erg onrustig tijdens de flesvoeding. Hebben jullie tips?

WIJ Fan Josephine: “Mijn dochtertje van negen weken is erg onrustig tijdens het drinken (flesvoeding) en tijdens het slapen. Sinds kort is het bij ons bekend dat zij last heeft van verborgen Reflux. Ik ben overgestapt naar andere voeding. Dit werkt oké, maar nog heb ik een ontroostbare baby die nergens tevreden mee is. Inbakeren doe ik al een tijdje, maar ze is nog steeds onrustig. Een draagdoek vindt ze ook niets en overdag slaapt ze max. een uur of anderhalf. Ze is oververmoeid, maar slaapt alsnog niet. Is dit voor iemand herkenbaar en hebben jullie tips?"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Joyca - "Bij ons hielp osteopathie heel erg goed, maar inderdaad ook de voeling op hypoallergeen doen. Het bed iets omhoog doen aan de hoofd kant werkte ook."

Ilona - "Onze zoon had ook last van zowel verborgen als gewone reflux. We hebben hem op zijn buik laten slapen, dit hielp enorm! Verder kreeg hij maagzuurremmers en voeding werd ingedikt. We hadden binnen paar dagen een heel ander kind!"

Nienke - "Dit hadden wij ook met onze dochter alleen zei de kinderarts dat het geen verborgen reflux was. Terwijl ze alle symptomen had. Na drie jaar bleek ze haar tongriempje toch aan de korte kant te zijn geweest. Ook hier kunnen deze klachten weg komen. Had ik nooit geweten."

Anja - "Wij hadden deze klachten bij onze zoon en dochter, dit bleek koemelkallergie te zijn. Wij zijn op advies van de kinderarts op nutramigen voeding over gegaan. Dit werkte goed bij mijn zoon en nu ook bij mijn dochter."

Daphne - "Onze dochter had hier in lichte vorm last van. Haar flesvoeding maakten we aan met kamillethee in plaats van alleen heet water. Daarnaast hebben we onder het hoofdeinde van het matras een kussen gelegd, waardoor ze met haar hoofd hoger lag en de maaginhoud minder makkelijk terug kon lopen. Overdag sliep ze dan ook het beste en het liefste in de wipper."

Gea - "Ik ben met onze dochter naar de chiropractor gegaan en maar goed ook, want ze zat helemaal vast. Dit kwam waarschijnlijk door een hele snelle bevalling in combinatie met het geboren zijn met de helm op (vliezen nog intact). Na het eerste bezoek was het al een ander kind en na drie of vier bezoeken was ze een tevreden baby."

Laura - "Heb je het hoofdeinde van haar bedje al hoger staan? Plat liggen is misschien niet fijn voor haar. Ik deed dit door een paar dikke boeken onder de poten bij het hoofdeinde te zetten, vond ik een beter idee dan een kussen onder het matras, omdat je er dan een knik in krijgt. Zo blijft het matras recht. En zoals meer gezegd wordt hebben veel baby's koemelkallergie. Bij mijn dochter kon ik er nooit achter komen waarom ze zo veel huilde. Ik legde pas de link met melk toen ik van borstvoeding overstapte op flesvoeding en dit er net zo hard weer uitkwam als het er in ging. Ze was toen al negen maanden, de leeftijd waarop veel baby's er overheen groeien, omdat de darmpjes wat rijper worden. Daardoor had zij genoeg aan hypoallergene voeding. Bij mijn zoontje ontdekte ik al na twee weken dat hij buikpijn kreeg als ik melk producten at en heb dit uit mijn dieet geschrapt. Hij heeft nooit buikkrampen meer gehad (hoezo dit hoort erbij?) Hij kon niet tegen de hypoallergene flesvoeding en kreeg pepti voeding via de jeugdarts van het consultatiebureau voorgeschreven. Met tien maanden was hij er over heen gegroeid."

Brenda - "Melk verdikken of overstappen naar lactosevrij of speciaal koemelkallergie voeding, bedje iets omhoog aan het hoofdeind, je kind een half uurtje rechtop houden na de voedingen. Allema dingen die kunnen helpen. Ik raad je wel aan contact te houden met je huisarts zodat anel geschakeld kan worden qua voeding. Wij hebben bijna een jaar aan moeten klooien want acj het waren maar krampjes. Volg je moedergevoel."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.