Mijn dochter van 1,5 jaar hangt erg aan mij en wil alleen maar aandacht. Iemand tips?

WIJ Fan Tiara: "Al weken hangt mijn dochter (1,5 jaar) erg aan mij. Waar ik ook ben, daar is zij ook. Ik ben gek op haar, maar het is soms erg vermoeiend. Als ze geen aandacht krijgt gaat ze zeuren, mopperen of hard huilen. Dan ben ik zelf ook ten einde raad. Ze wil dan opgetild worden en op mijn schoot zitten. Ik kan niet op mijn gemak koken, plassen of even alleen zijn. Hebben jullie tips?"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Jennifer - "Het is een fase! Heb je een draagzak? Die haakte ik op m'n rug met mijn kind erin en zo stond ik te koken, stofzuigen en ga zo maar door. Zo had ik toch even mijn handen vrij."

Aafke - "Hier heb ik ook een plakker. Af en toe is het rete irritant, maar ook wel aandoenlijk. Het is zeer vermoeiend, maar het is een fase."

Roxanne - "Het is een fase, het is een fase, HET IS EEN FASE! Ze voelt zich bij jou veilig en heeft je nodig. Ons dochtertje is nu 19 maanden en we zijn nu net die fase voorbij. Het is soms lastig, maar dat is het voor je kind ook. Zorg dat je af en toe even zelf een blokje om kan doen, of ergens een kopje koffie kan drinken. Zo kan je even opladen. En voor je het weet kan ze lekker zelf spelen, zonder constant aan je been te hangen."

Ellen - "Ga iets met haar doen waar ze, ook als jij ermee stopt, mee door kan gaan. Een van mijn kinderen was dol op speelkaarten. Die gaf ik als ik even iets anders moest doen."

Jelke - "Ik ben hartstikke dol op mijn kinderen. Mijn dochter van anderhalf heeft ook zo'n fase gehad. Als ik even naar de wc ging begon ze meteen te krijsen. En als ik terug was reageerde ze alsof ik maanden was weggeweest. Wel heel leuk dat ze zo dol is op mama. Maar soms moet je even tijd voor jezelf maken en het gehuil (wat hier overgaat in krijsen) negeren. Als ik uit het oog ben dan is ze gewoon stil. Even doorbijten. En natuurlijk extra aandacht geven op de momenten dat het kan."

Laura - "Je moet het jezelf niet moeilijker maken dan het is. Kinderen van die leeftijd snappen nou eenmaal niet alles. Ik ben zelf ook een moeder die haar baby's en peuters altijd bij haar heeft, maar ik heb er nog nooit een meegenomen naar de wc. Daar hadden wij de box voor."

Camila - "Ik heb ze gedragen in een draagzak. Ik vond het een uitkomst! Hier begon ik met een huilbaby en daarna een plakpeuter. Ik kon geen moment weg zijn. Dus dit was voor ons de oplossing. Succes!"

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Vermeld dit er dan bij.