'Hoe zorg ik dat mijn kind overdag ook slaapt in haar eigen bed?'

WIJ Fan Jeanne: "Onze kleine spruit van 7 weken slaapt 's nachts erg goed in haar eigen bedje. Nu heeft ze daar overdag veel moeite mee en wil ze alleen bij mij of mijn partner in slaap vallen. Ik zou het fijn vinden dat ze overdag ook lekker in slaap wil vallen in haar eigen bed, aangezien ik over 2/3 weekjes alweer aan het werk moet! Wat kan ik doen?" 

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Miriam. "Ze wil bij je zijn en dat is heel normaal en natuurlijk. Natuurlijk is het voor mama makkelijker als ze in haar eigen bed slaapt, maar is dat voor de baby ook fijner? Meestal niet, een baby slaapt liever heel dicht bij mama. Dat alleen slapen komt vanzelf als ze ouder is. Geduld en laat haar bepalen waar ze wel en niet al aan toe is..."

Kelly. "Onze dochter had dat ook, maar dan toen ze iets ouder was. Zij slaapt bij ons in de kinderwagen beneden. (Nu nog steeds en ze is anderhalf) ze wil gewoon niet boven slapen overdag. Dan slaapt ze hooguit 20 min en beneden doet ze haar volledige slaapje. Ondertussen is iedereen eraan gewend en zij slaapt nu wel overal, omdat ze de geluiden om haar heen gewend is."

Karin. "Precies hetzelfde gehad met onze zoon. Hier hielp het erg goed om een vast ritme te creëren, bijvoorbeeld na elke (volgende) voeding. Wacht niet te lang om ze weer in bed te leggen, bij ons kon hij na anderhalf uur zijn bed weer in. Was ik te laat dan was hij al oververmoeid en ging hij niet meer slapen in zijn bed. Het blijft lastig, heel veel succes!"

Frouke. "Het kan helpen om een T-shirt met jou geur in het bedje te leggen. Dan heeft ze iets vertrouwts in het bedje liggen."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl.