Hoe vaak doen jullie je baby in bad?

Cynthia: "Mijn zoon is nu bijna 5 maanden. Ik hoor van veel mensen dat hij niet iedere dag in bad mag. Wij doen dat nu vaak wel, anders ruikt 'het zaakje' niet zo fris. Dus dan doe ik toch even met een nat washandje zijn gezicht, handjes en billen. De dag erna gaat hij echt volledig in bad. Hij heeft geen last van een droge huid of andere dingen. Hoe vaak doen jullie je kleine in een badje?"

We stelden deze vraag onlangs aan onze fans op Facebook. Hierbij een greep uit de reacties en tips.

Lisa - "Het is helemaal afhankelijk van hoe de huid van jouw kind erop reageert. Mijn kinderen gaan sinds babytijd elke dag douchen of in bad. Alleen water en een keer in de week met zeep en dan haren wassen. Het is bij ons een avondritueel al van kleins af aan. Als de huid er niet onder lijdt is er niks aan de hand. Smeer ze ook regelmatig lekker in met babyolie of bodylotion. Elke huid is anders, het is veel belangrijker om daar naar te kijken, dan naar wat 'normaal' is."

Jessica - "Ik doe het vaak zelfs twee keer per dag. Ze zit nog in de luiers, dus na de hele nacht een luier aan gehad te hebben, is de geur zo sterk dat je het met een washandje niet wegkrijgt. Ook zweet je 's nachts veel, dus dan is het wel zo fris. 'S avonds vaak ook even snel, omdat ze graag met zand speelt en dan vies is. Niet altijd met zeep en ik douche mezelf ook twee keer per dag (sport veel en vind dit fijn). Met een gevoelige huid heb je geen andere keus dan beter op te passen, maar met zeepvrije producten of alleen met water gaat het hier prima."

Nikki - "Onze dame is gek op water, maar heeft heel snel rode plekken als ze in bad of onder de douche gaat. Hier dus max twee keer per week."

Sann - "Doe gewoon lekker wat je zelf fijn vindt! Iedereen doet het op zijn eigen manier en iedereen heeft altijd een mening. Ik denk dat je als moeder het altijd het beste weet voor je kind."

Leon - "Iedere avond in bad en iedere ochtend een nat washandje langs alles. Ook kinderen gaan stinken. Onze kids hebben een gevoelige huid. Dus insmeren met olie of bodylotion zonder parfum."

Hann - "Je kan je kind gewoon elke dag douchen of baden. Ik zou niks aantrekken van wat een ander denkt, zolang je daarmee niet de gezondheid van je kind in de weg zit. Ik denk als je merkt dat je kind bij een andere routine baat heeft, het vroeg genoeg is om anders te doen."

Selma - "Ik heb twee meiden met eczeem en ik douche de jongste wel elke dag, omdat ze echt niet zo naar bed kan. Wat bij ons echt een wonder effect had is de sint-janskruidolie dagelijks insmeren, argan shampoo en arganzeem om de lichaam ermee te wassen. Echt waar sinds wij dit gebruiken geen last meer van eczeem."

Suzanne - "Hier elke avond voor het slapen gaan onder de douche of in bad. Het helpt ook om de prikkels van de dag er af te spoelen. Hij doet het er goed op."

Wil jij ook een vraag stellen aan andere ouders? Stuur je vraag naar redactie@wij.nl onder vermelding van 'WIJ Fan Vraag'. Wil je anoniem blijven? Dat kan. Vermeld dit er dan bij.