Wat zegt de stand van de sterren bij de geboorte over jouw baby?

Wat zegt de stand van de sterren bij de geboorte over jouw baby?

In zo’n beetje iedere baby-of kinderkamer prijkt ‘ie tegenwoordig: een afbeelding van de stand van de sterren op het moment dat jouw kleine geboren werd. Waar komt deze trend vandaan? Wat maakt dat we daar ineens zo in geïnteresseerd zijn? En wat zegt de stand van de sterren bij de geboorte van je baby eigenlijk?

Astrologie wint aan populariteit. Kijk maar naar de Moon Sisters (Lieke en Jetteke van Lexmond) met hun maankalender en de opkomst van astrologen social-media accounts. Maar ook rondom de geboorte van je kleine is astrologie steeds populairder. Niet alleen het sterrenbeeld (bepaalt op de datum waarop de baby geboren wordt) van je kleine is interessant, ook de stand van de maan, sterren én andere planeten biedt een schat aan informatie. Tenminste, als je de astrologen mag geloven.

De stand van de planeten prijkt niet alleen op posters in de babykamer, je komt ‘m ook steeds vaker tegen op geboortekaartjes. Vaak staat de naam, geboortedatum en dan de maanstand, stand van de sterren of het sterrenbeeld op het moment van de geboorte. Maar wat zegt dat eigenlijk? Het verwijst naar de zogeheten ‘birth chart’.

Stand van de sterren bij geboorte baby: de birth chart

Als je kijkt naar de stand van de planeten en sterren tijdens de geboorte van je kind, schijnt dat van alles te zeggen over zijn of haar persoonlijkheid. Zo kan het de persoonlijkheid, emoties en angsten maar ook de manier waarop ‘ie praat, overkomt op mensen én hoe je kleine van mensen houdt, verraden. Best handig om te weten van jouw baby, toch?

De birth chart, ookwel ‘geboortekaart of geboortehorsocoop’ in het Nederlands, is een unieke kaart met het overzicht van de Planeten, Huizen, dierenriemtekens en Aspecten. Hoe? Alle planeten stonden in een bepaald dierenriemteken toen je kleine geboren werd. Dit in combinatie met Huizen en Aspecten vormt de birth chart. En dat maakt dus dat er veel over de persoonlijkheid van de jongste familie telg te vertellen valt. Denk je nu: de watte? Een kleine uitleg.

Planeten

We weten wat planeten zijn, die stonden op een bepaalde manier toen jouw kleine werd geboren en in combinatie met onderstaande astrologische tekens, maakt dat de unieke birth chart.

Huizen

Dit wordt al ingewikkelder - het gaat hier niet om een thuis- of ziekenhuisbevalling - nee, het heeft te maken met de twaalfvoudige verdeling van de horoscoop op de tijd en plaats dat je kleine geboren werd. Dus: de plaats waar een planeet staat, bepaalt in welk huis je kleine zit. Dit heeft alles te maken met de geboortetijd, want de huizen worden berekend op de 24 uur die een dag heeft. Huis 1: de zon komt op, huis 4: hoogste punt, huis 8: gaat onder, huis 12: laagste punt. Die markeren de 4 belangrijkste punten van die huizen en van daaruit zijn de rest van de huizen berekend.

Dierenriemtekens

Dat zijn de sterrenbeelden zoals wij ze kennen. Het bijzondere hieraan is dat alle bewegende hemellichamen (dus zon, maan en planeten) zich in een van de twaalf sterrenbeelden bevinden. Omdat de maan ongeveer vier weken doet over een omloop om de aarde, verschuift ‘ie in twee dagen van het ene sterrenbeeld naar het andere. De aarde draait in één jaar om de zon, dus: we zien dat de zon in een jaar door alle tekens van de dierenriem gaat. En daarom hebben we iedere maand een nieuw sterrenbeeld.

Aspecten

Dit zijn de hoeken die de hemellichamen (zon, man en aarde) met elkaar en met bepaalde punten maken in een horoscoop.

Maanstanden en de persoonlijkheid van je baby: hoe zit dat dan?

Laten we eerlijk zijn: het klinkt allemaal behoorlijk zweverig. Maar is astrologie dat niet ook een beetje? Na wat internet research kwamen we tot de volgende conclusie: iedere planeet heeft een betekenis met ons leven op aarde.

- Maan: vertelt van alles over jouw emotie
- Zon: vertelt over jouw basiskarakter
- Mercurius: jouw communicatie skills
- Venus: jouw vermogen om van mensen te houden
- Mars: jouw conflict aanpak
- Saturnus, Uranus en Pluto: effect op generatie en hoe jij met het leven omgaat.

Maan en vruchtbaarheid

Er wordt al jaren gezegd dat er tijdens volle maan meer baby’s worden geboren en dat je vruchtbaarder bent. Toch is hier geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Het leidt wel tot verwarring, want de echte volle maan duurt maar één dag en toch lijkt ‘ie langer helemaal rond aan de hemel te staan. Op die ene dag worden er gemiddeld net zoveel baby’s geboren als alle andere dagen. Toch kan volle maan je helpen, want als jij gelooft in die kracht, kan het zijn dat je ontspannener bent en beter naar je lichaam luistert. Wellicht heeft die maan toch meer invloed op je dan je denkt, dus.

TIP! Wist je dat je baby ook een geboortesteen heeft? Deze stenen worden vaak gezien als geluksbrengers met elk hun eigen eigenschappen. Ook bestaan er geboortebloemen die iets zeggen over het karakter.

Beeld: iStock.com

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby