Dit zegt het sterrenbeeld van jouw kind over zijn karakter

Dit zegt het sterrenbeeld van jouw kind over zijn karakter

Al eeuwenlang kijken we naar horoscopen om te weten hoe onze dag, week of maand eruitziet. En of je er nou in gelooft of niet: er lijkt altijd een kern van waarheid in te zitten. Velen geloven dan ook dat een sterrenbeeld iets kan zeggen over het karakter. WIJ vroeg aan astroloog Nora van In de sterren wat een sterrenbeeld kan zeggen over het karakter van jouw kind.

Het sterrenbeeld van jouw kind wordt bepaald door de maand waarin hij geboren is. Alle sterrenbeelden bij elkaar, wordt de dierenriem genoemd. Eerder schreven we al over wat de stand van de sterren kan zeggen over jouw baby, maar wat kan het sterrenbeeld zeggen over het karakter van jouw kleintje?

Overigens had astroloog Nora meteen een belangrijke tip: naast sterrenbeeld kun je ook rekening houden met ‘de grote drie’ (zon, maan en ascendant). Ook die kunnen namelijk veel informatie geven over je kind. “Een Vissenkind met een maan in Leeuw kan bijvoorbeeld een stuk expressiever zijn”, zegt Nora. Informatie hierover kun je vinden op websites als astro.com.

Ram (21 maart - 20 april)

Rammen zijn actief en ondernemend. Ze hebben veel energie en houden ervan om plezier te maken. Kinderen met een zon in Ram kunnen enthousiast, sociaal en avontuurlijk zijn. Rammen kunnen zo nu en dan ongeduldig zijn en een kort lontje hebben. Als volwassenen zijn ze ambitieus, spontaan en hebben ze bijzonder veel lef. Een Ram breng je niet snel van zijn mening af als die eenmaal gevormd is.

Stier (21 april - 20 mei)

Stieren zijn op het eerste gezicht makkelijk in de omgang en kalm. Ze houden van comfort en hechten veel aan hun vriendschappen - voor hun beste vrienden zullen ze altijd opkomen. Als volwassenen hebben Stieren een sterke eigen moraal, als ze het idee hebben dat er sprake is van onrecht, springen ze van hun stoel. Stieren hechten aan een stabiele omgeving en vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn. Als je iets aan ze belooft zullen ze het niet snel loslaten, eerlijkheid wordt gewaardeerd.

Tweelingen (21 mei - 21 juni)

Tweelingen zijn sociaal, dynamisch en intelligent. Als kind zijn ze vaak met van alles en nog wat tegelijkertijd bezig, deze neiging blijven ze houden als volwassene. Waarom? Ze zijn in ontzettend veel dingen geïnteresseerd en staan nieuwsgierig in het leven. Tweelingen hebben meestal veel vriendjes en vriendinnetjes en ook als ze ouder worden behouden ze vaak een druk sociaal leven. Ze hebben een grote behoefte aan intellectuele uitdaging, maar zijn daardoor soms een beetje te druk, wat kan zorgen voor rusteloosheid.

Kreeft (22 juni - 22 juli)

Kreeften zijn warm, zorgzaam en intuïtief. Als ze zich eenmaal hechten aan iemand, zijn ze ontzettend betrokken. Soms mogen Kreeften wat aangemoedigd worden om uit hun schulp te komen, het kan lijken alsof er van binnen van alles gebeurt. Kreeftenkinderen zijn vaak dagdromers en creatief aangelegd. Het duurt langer voordat een Kreeft voor zichzelf opkomt, ze houden in eerste instantie rekening met anderen. Pas als het ze écht te veel wordt, kunnen ze van zich afbijten.

Leeuw (23 juli - 23 augustus)

Leeuwen zijn spontaan, energiek en speels. Ze houden van de spotlights en zullen als kind vaak de hoofdrol spelen in toneelstukjes of de rol van klasse leider op zich nemen. Op dat thema leiderschap voelen ze zich ook later in hun leven aangetrokken. Leeuwen durven zich op unieke en creatieve manieren te uiten, en kunnen soms een tikkeltje dramatisch zijn. Het is belangrijk om een kind met de zon in Leeuw het gevoel te geven gehoord en gezien te worden, dan bloeien ze op.

Maagd (24 augustus - 22 september)

Maagden zijn behulpzaam, precies en toegewijd. Kinderen met de zon in Maagd kunnen al jong erg serieus overkomen en doen vaak hun uiterste best. Ze hechten vaak waarde aan hoge cijfers en ook in hun latere leven willen ze datgene wat ze doen, graag perfect doen. En ze voelen zich begrepen als ze serieus worden genomen. Maagden staan altijd klaar om te helpen en willen dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Weegschaal (23 september - 23 oktober)

Weegschalen zijn vriendelijk, diplomatiek en sociaal. Ze weten zich in iedere situatie aan te passen en kunnen meerdere gezichten opzetten. Ze gaan makkelijk mee in een groep en weten goed wat er van ze verwacht wordt. Kinderen met de zon in Weegschaal kunnen slecht tegen ruzie en treden wel eens op als conflictbemiddelaar. Ze kunnen aangemoedigd worden in het maken van hun eigen keuzes, in plaats van het meest gewenste antwoord te kiezen.

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Schorpioenen zijn onderzoekend, scherp van geest en observerend. Een kind met de zon in Schorpioen kan lastig te peilen zijn, ze lijken vaak diep in gedachten. Als ze zich uitspreken is er lang over nagedacht. Al lijken ze soms afstandelijk, in werkelijkheid hebben Schorpioenen een diep gevoelsleven en trekken ze zich veel aan. Ze kunnen streng zijn voor zichzelf. Het is goed om een Schorpioen te helpen met loslaten en eerlijke gesprekken te voeren over gevoelens.

Boogschutter (23 november - 21 december)

Boogschutters zijn enthousiast en avontuurlijk. Als ze eenmaal ergens in geïnteresseerd zijn, willen ze er alles van weten. Kinderen met de zon in Boogschutter gaan het liefst hun eigen gang en kunnen heel origineel zijn. Soms kunnen ze afgeleid zijn en zijn ze wat meer geïnteresseerd in grote uitdagingen dan in de details. Vaak zijn Boogschutters sterk geïnteresseerd in de wereld om zich heen en stellen ze al jong grote vragen over het leven.

Steenbok (22 december - 20 januari)

Steenbokken zijn volwassen, toegewijd en hardwerkend. Net als Maagden zijn ze op jonge leeftijd vaak al serieus. Ze leven het liefst volgens de regels en kunnen autoriteitsfiguren in hun leven sterk bewonderen. Het is goed om betrokken te zijn bij wat ze doen, ze kunnen als kind wat meer bescheiden en introvert zijn. Steenbokken houden van praktische hobby’s en maken graag dingen. Als volwassenen zijn ze vaak sterk gericht op hun carrière en komen ze terecht in functies met veel verantwoordelijkheid.

Waterman (21 januari - 19 februari)

Watermannen zijn excentriek, idealistisch en filosofisch. Als kind kunnen ze al geïnteresseerd zijn in onderwerpen die niet per se voor de hand liggen: bijvoorbeeld technologie en wetenschap. Alhoewel ze de groep heel belangrijk vinden en hun relaties warm willen houden, kunnen ze zich soms ‘anders’ voelen dan de rest. Daarom is het goed om Watermannen aan te moedigen in hun unieke interesses en hun creativiteit te stimuleren. Als volwassenen zijn Watermannen vaak sterk betrokken bij de maatschappij en doen ze werk dat naar hun idee iets bijdraagt aan het grotere geheel.

Vissen (20 februari - 20 maart)

Vissen zijn gevoelig, artistiek en eigenzinnig. Ze zijn niet het makkelijkst te peilen, maar hebben vaak een levendige eigen fantasie, die zich kan vertalen in een originele manier van zichzelf uiten. Vaak hebben ze creatieve hobby’s. Het is goed om zo nu en dan te peilen wat een Vissenkind zelf ergens van vindt, omdat ze soms gevoelens voor zichzelf houden. Ze zijn sterk begaan bij alle mensen en dieren en erg meelevend. Een Vissen kan je beter zacht ergens op wijzen, want van harde reacties kunnen ze in hun schulp kruipen.

TIP! Wist je dat je baby ook een geboortesteen heeft? Deze stenen worden vaak gezien als geluksbrengers met elk hun eigen eigenschappen. Ook bestaan er geboortebloemen die iets zeggen over het karakter.

Bron: Nora - In de sterren

Beeld: iStock.com/michelangeloop

Alles over de groei en ontwikkeling van je baby