Zo kies je de juiste beker voor je baby

Zo kies je de juiste beker voor je baby

Zodra je kind alles ‘zellúf’ wil doen, kun je beginnen met zelfstandig leren drinken uit een beker. Belangrijk hierbij is dat je let op de juiste drinkhouding én de juiste beker kiest. Difrax biedt bekers aan voor verschillende leeftijden. Ze bevorderen de ontwikkeling van de mondspieren en de motoriek van je kind. Zo helpt Difrax je stap voor stap en is er voor ieder kind een passende beker om uit te leren drinken.

Vanaf 6 maanden: van babyfles naar oefenbeker

Wil je de overgang van babyfles naar beker aanleren? Dan is een oefenbeker ideaal om te gebruiken. Hierbij biedt Difrax ‘A little help’. Samen met een team logopedisten is de oefenbeker ontwikkeld om jouw baby klaar te stomen voor een gewone beker. De neusuitsparing zorgt ervoor dat je kleintje goed in de beker kan kijken. Dit bevordert tegelijkertijd de juiste drinkhouding zonder de nek te belasten. Slikken gaat je kind dan ook gemakkelijker af. Tip: gebruik de oefenbeker in de douche of in bad om spelenderwijs de fijne motorische vaardigheden onder de knie te krijgen.

Bekijk in deze video hoe de oefenbeker werkt

Antilek tuitbeker

Wil je je kind zonder geknoei in de kinderstoel of op de bank laten drinken? Dan is vanaf 6 maanden een antilek tuitbeker onmisbaar. Deze beker kun je gerust op de kop houden, zonder dat de inhoud eruit loopt. De Difrax Antilek tuitbeker heeft een twee standen antileksysteem, waarmee je zelf de drinksnelheid kan aanpassen. Kies ‘slow’ voor dunne drankjes en langzaam drinken, kies ‘fast’ voor dikke drankjes en snel drinken. Tip: kies een beker met een zachte siliconen drinktuit. Deze lijkt het meest op de flessenspeen van een babyfles en maakt de overgang naar een beker makkelijker.

Difrax antilek tuitbeker score 7,8 WIJ Testpanel

Lees de reviews van de WIJ Testmama’s over de Antilek tuitbeker

Vanaf 9 maanden: 360 graden beker

Vanaf de leeftijd van 9 maanden kun je gaan oefenen met een 360 graden beker. Hierbij drinkt je kind rondom aan de rand, zoals dat ook met een open beker gaat. Het voordeel is dat een 360 beker aan de bovenzijde een gesloten systeem heeft om knoeien te voorkomen. Via een zuigbeweging komt de vloeistof uit de bekerrand. Deze manier van drinken ondersteunt de spierontwikkeling in de mond en vergt wat oefening.

Difrax 360 graden beker

Vanaf 12 maanden: rietjesbeker

Vanaf 12 maanden is de volgende stap het introduceren van een rietjesbeker. De handige rietjesbeker van Difrax heeft een zacht rietje met een geïntegreerd antileksysteem. Pas als je kind op het rietje zuigt, gaat het rietje open. Zonder zuigbeweging laat het rietje geen vloeistof door. Je kind leert hierdoor weer een andere zuigbeweging, wat drinken uit alle bekers vergemakkelijkt.

Difrax rietjesbeker met soft siliconen rietje

Ga voor een kegelvormige beker

Alle drinkbekers van Difrax hebben een iconische kegelvorm. Dit betekent dat de beker van smal naar breed loopt in de binnenkant. Hierdoor stroomt de vloeistof in horizontale houding altijd naar de rand. Dit voorkomt dat de nek van je kind onnodig naar voren of naar achteren buigt en belast wordt. Daarnaast biedt een smalle, ergonomische beker meer grip en is die makkelijk door kleine handjes vast te houden.

Kegelvormige beker van Difrax

Alle bekers van Difrax

Meer weten over de Difrax drinkbekers? Vind hier alle drinkbekers op een rij.

Alle drinkbekers van Difrax

Difrax logo a little help