Hongerige baby

Hongerige baby

Het is net twee uurtjes geleden dat je je baby een fles hebt gegeven en nu lijkt hij alweer honger te hebben! Je baby is onrustig en huilt op een zeurderige toon. En zelfs wanneer hij een dutje doet, wordt hij regelmatig wakker. ‘Ik ben niet tevreden!’ straalt je kleine uit. Het lijkt er op dat je een hongerige baby hebt, die de hele dag wel zou willen drinken. Hoe kan dat? En nog belangrijker, wat doe je daar nu aan?

Waarom heb je een hongerige baby?

Het is niet duidelijk waarom sommige baby’s meer voeding nodig lijken te hebben dan andere. Misschien verbruikt jouw baby meer energie of heeft hij meer verzadigende voeding nodig.

Zomaar een fles extra is geen oplossing

Als je merkt dat je baby niet voldoende heeft aan de hoeveelheid voeding, overleg dan op het consultatiebureau of je meer voeding kunt geven. Er wordt dan gekeken naar de groei van je baby.

Groeit je baby goed, maar lijkt hij toch hongerig na de voeding, dan is het geen goed idee om mĆ©Ć©r voeding te geven. Doe dat ook niet op eigen initiatief. Je baby zou te veel calorieĆ«n (energie) binnenkrijgen, waardoor hij te zwaar wordt. Ook het toevoegen van rijstebloem of (voedings)suiker is geen oplossing; die leveren te veel energie. Wat wel kan helpen, is een speciale voeding voor hongerige baby’s.